doorgefokt

In de loop van de tijd is het glutengehalte in tarwe steeds meer verhoogd. Dit om de bakeigenschappen van het meel te verbeteren. Dit betekend ook dat wij veel meer gluten binnen krijgen, dan mensen die 50 jaar geleden leefden. Een van de redenen dat coeliakie steeds meer voor komt?
 
Coeliakie komt steeds vaker voor – en dat is alleen te wijten aan een groter bewustzijn. Tests die oude bloedmonsters vergelijke met recente bloedmonsters tonen dat het percentage de afgelopen 50 jaar is verviervoudigd. Tenminste 1 op de 133 Amerikanen heeft coeliakie.
 
“Mensen worden niet met coeliakie geboren. Iets triggert dat en met deze dramatische stijging, moet het iets zijn dat allom vertegenwoordigd is in de omgeving.” zegt Joseph A. Murray, een gastro-enteroloog van de Mayo Clinic in Rochester, Minnesota. Een mogelijke boosdoener: Veranderingen van tarwe, waarbij het eiwitgehalte verhoogd is.”

Bron: //online.wsj.com/article/SB10001424052748704893604576200393522456636.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*