Echte pepernoten

Ingrediënten:
80 gram neutrale bloemenhoning
40 gram (schenk)stroop
120 gram Schär C
40 gram boekweitmeel of teffmix
55 gram kleefrijstmeel (te koop bij de toko)
mespuntje zout
1 dessertlepel Fibre-husk
1 eetlepel gemalen anijs (te koop bij de toko)
1 theelepel speculaaskruiden (Silvo)
2 eidooiers (33 gram)
2 flinke eetlepels crème fraîche (42 gram) of scheut karnemelk
 
Bereidingswijze:
Honing met stroop zachtjes verwarmen in de magnetron, tot het dun is.
Meng al het meel met zout, Fibre-husk, anijs en speculaaskruiden.
Giet lauwe honing/stroop in een kuiltje in de meelmix en mix tot een klef deeg. Voeg als laatste de eidooiers en crème fraîche toe.
Plakkerig deeg op plastic folie tot een dikke plak vormen, inpakken en in de koelkast 45 minuten tot een uur laten opstijven.

Verwarm nu de oven voor op 175 graden.
Het deeg in dobbelstenen van 1,5 à 2 cm snijden en op bakpapier bakken: na ongeveer 20 minuten zijn ze gaar en beginnen ze net wat te bruinen (echt bruin moet niet, dan worden ze te hard).
 
Truc voor echte dobbelstenen: bak het geheel als een dikke plak, snijd het na ongeveer 15 minuten in dobbelstenen en bak ze verder af tot ze net beginnen te kleuren.

Deze vind je misschien ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *