Een week vol glutenvrij

lemoncurtEen week vol glutenvrij? Mijn leven is toch altijd al glutenvrij?

Ja, maar deze week deed ik een paar dingen exta die in het teken staan van glutenvrij. Je leest ze hieronder.

Dinsdag 7 oktober

Op dinsdag ontving Mirthe een brood van Schar. Cadeautje als je je ooit hebt ingeschreven voor het proefpakket.
Voor iedereen die zich nu afvraagt hoe je bij de "Schär club" komt: je kunt een gratis proefpakket met producten aanvragen. Soms duurt het drie maanden voor je het ontvangt, soms ontvang je het helemaal niet. Als je aanvraag wel goed door het systeem rolt, krijg je vervolgens elke zoveel tijd reclame thuisgestuurd. En deze week was dat een brood. 
Je vraagt het pakket aan door bladzijde 53 en 54 van bijgevoegd bestand uit te printen, uit te knippen, op elkaar te plakken, in te vullen en op te sturen.”

(Dank je wel, Marjolein!)

Schar proefpakket aanvragen blz 53 54

schar classic

Woensdag 8 oktober

Op woensdag kwam mijn naamgenoot Mirjam lunchen. Zij is nu een half jaar glutenvrij en ik heb haar destijds op weg geholpen in ‘glutenvrij-land’. Ik had suikerbrood en 2 soorten ontbijtkoek gemaakt (die van Jeandrine vonden we het lekkerste!). En daarnaast had ik nog Genius meergranen bolletjes, Genius fruitbrood en natuurlijk de Schar Classic.

ontbijtkoek

Vrijdag 9 oktober

Vrijdag gingen we brood proeven. Het verslag kan je hier lezen.

20141010 brood proeven

Zaterdag 10 oktober

Op zaterdagochtend zag ik een berichtje op Facebook van Fiona’s Baking Avenue dat zij die dag bij Winkels op Wielen stond.
Door de regen ben ik er heen gefietst en heb 5 heerlijke Lemoncurt taartjes gekocht, een quiche en een steakpie. Ze waren heerlijk!

lemoncurt

’s Avonds gingen mijn lief en ik eten bij Aziatisch restaurant Heerlijk, op de Hof in Amersfoort. Het was inderdaad Heerlijk! We namen het verrassingsmenu: Vooraf soep, daarna sushi (als glutenvrije vervanger van de dumplings), vervolgens een schaal vol met heerlijke hapjes en tenslotte het dessert. Bij het dessert werd de spekkoek heel snel weer weggehaald en kreeg ik een extra grote bak fruit.

heerlijk

Dinsdag 14 oktober

Twee weken geleden was ik met Mirthe naar het Wilhelmina Kinderziekenhuis voor controle.
We moesten heel lang wachten, en het gesprek bij de arts duurde kort.
We hadden nog geen bloed geprikt. De arts vertelde dat zij standaard alleen op antistoffen laat controleren, niet op overige bloedwaarden. Omdat Mirthe gezond is en ze toch geen vitamines gaat injecteren. Ze ging er mee accoord dat ik de overige bloedwaarden wel gecontroleerd wilde hebben. Immers: Ik weet niet of Mirthe voldoende vitamines binnen krijgt, laat staan of ze voldoende opneemt. En nee, ik wil niet geen toevoegingen, maar als nodig kunnen we in haar voeding iets veranderen.

Na het gesprek met de arts, liepen we dus naar de prikpoli. Mirthe ging lekker spelen en schrok toen we binnen geroepen werden. Ze had niet meer verwacht dat we nog ergens naar toe moesten… Ze wilde absoluut niet gaan zitten, niet bij mij op schoot en toen ze enigszins de kans kreeg, glipte ze weg en rende gillend de lange gang uit. De verpleegster zei nog snel dat we zo niet gaan prikken, zo loopt ze helemaal een trauma op. De volgende keer met hulp van een pedagogisch medewerkster.
En ik liep Mirthe achterna. Haalde haar in bij de trappen en kon haar gerust stellen met de mededeling dat we nu niet gingen prikken.
Ik ga pas prikken als ik zo groot ben als jij.

Toen we weer thuis waren, belde de verpleegster. Of we goed thuis gekomen waren. Ze vertelde dat ze het had doorgegeven aan de arts en dat ik voor de volgende keer een afspraak moet maken, zodat zij kunnen zorgen dat een pedagogisch medewerkster aanwezig is.

Vandaag had ik een telefonische afspraak met de arts. Helaas belde ze niet…
Gelukkig belde later wel de pedagogisch medewerkster. Binnenkort hebben we weer een afspraak, met vooraf uitleg.

Woensdag 15 oktober

​Was het weer #wijbloggenglutenvrij. Hebben jullie de blogs van de andere glutenvrije bloggers ook al gelezen? Ze zijn erg leuk!

Glutenbuik

Vrijdag 17 oktober

Vandaag is Mirthe 2 jaar glutenvrij!!!!

Als ik vandaag enigsinds de tijd heb, gaan we het vieren met een lekker taartje. Want je 2 jaar goed houden aan het glutenvrije dieet, is niet niets! (Zeker niet als je nog maar 3 bent).

Een jaar geleden schreef ik over haar 1e jaar glutenvrij. (Lees de blog hier). Gelukkig gaat het nog steeds erg goed met Mirthe en haar glutenvrije dieet. De overgang van kinderdagverblijf, naar kinderdagverblijf naar weer een ander kinderdagverblijf ging goed. Ik hoop dat in januari de overgang naar school net zo goed gaat! 

Ze heeft deze 2 jaar slechts 1 keer gluten binnen gekregen (zie mijn blog glutenfout). En gelukkig heeft ze er nog steeds geen problemen mee als ze iets anders krijgt dan de rest. Ze zal nooit zomaar iets aannemen van iemand, voordat ze zeker weet dat het glutenvrij is. En soms maakt ze er ook wel eens misbreuk van: Ze vertelde op het kinderdagverblijf dat ze gaan karnemelk mag. Met als resultaat dat ze ook geen yoghurt kreeg, die ze juist wel heel lekker vindt! Een paar dagen later herstelde ze haar leugentje: "Ik mag het wel, maar ik lust het niet."

Eén antwoord op “Een week vol glutenvrij”

  1. Pingback: restaurants: tips voor een glutenvrije maaltijd | Ik ben glutenvrij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*