Jo twittert: “Nu ben ik dus al een half uur aan het bedenken wat ik zou moeten eten. Zucht. Gék word ik er van, want zo gaat het iedere dag.. “
Nu kook ik een groot deel van de week niet. Op dagen dat ik werk, is de meeste dagen het eten bijna klaar als ik thuis kom. Een luxe! En ook op dagen dat ik niet werk, hoef ik niet altijd te koken.
Maar op de dagen dat ik wel moet koken, weet ik het vaak niet. Niet goed voorbereid, geen inspiratie of te weinig tijd voor die uitgebreide maaltijd die ik in gedachten had. Ik had al eerder lijstjes gemaakt (zie mijn blog inspiratie en mijn blog meisjeseten). Nu weer een lijst met ideetjes voor die keren dat ik het niet kan bedenken.
Eisen: glutenvrij, kindvriendelijk en liefst vegetarisch
Dit eten we al heel vaak:
- chili con carne
- spagetti bolognaise
- aardappeltjes, groente, gehaktbal of worstje
- hele kleine rijsttafel: gekookte rijst, spercieboontjes, satesaus, atjar, Seroendeng
- pannekoeken (Met meel van Finax rood. Als ik ze bak, doe ik nog een deel boekweitmeel erdoor)
Ideeen voor als ik weinig tijd heb:
- Risotto met pompoen en geitenkaas
- Risotto met doperwten en munt
- spaanse tortilla (= gevulde omelet)
- Fou yong hai
- Koude schotel van aardappels, tonijn en groenten
- Pad Thai met scampi’s
- Iets met quinoa (zie binnenkort)
- Pizzaatjes van BKB-deeg
Ideeen voor als ik veel tijd heb:
- Mosselen
- Aubergine lasagne
- mexicaanse tortilla (= mais pannekoekjes)
- snert
- quiches
- pizza van BKK-deeg
- kibbeling met deeg van smedes food
- ovenschotel witlof met ham en kaas
- bobotie
- kapucijnertafel (Captains Dinner)
- vegetarisch gevulde paprika’s
Super!
Hier kookt Pat eigenlijk altijd. Het zoeken bij mij zit ‘m meer in de tussendoortjes. Als ik niet wéér een banaan of een cracker wil.
Risotto staat hier ook regelmatig op het menu. Liz eet het dan de volgende dag op school met de overblijf. Koud ja. Haha. Vindt ze heerlijk! 🙂