eetdagboekje – zondag

6:30 de vier meisjes zijn veel te vroeg wakker. Om half 7 zitten ze al met z’n allen op de bank. Zij met melk, ik een glas water.
8:30 Erik is nu ook wakker en we gaan ontbijten. Ik eet weer een grote bak muesli, een glas water en aansluitend een kop koffie.
9:30 kopje koffie
10:30 Samen met de vier meisjes eet ik zomerfruit. Ieder een volle bak met aardbeien, blauwe bessen, kersen en abrikozen. Er bij hebben we diksap.
12:30 lunch met 2 vruchtenbolletjes van Mam’s. Ze vullen goed, maar ik vind ze niet heel erg lekker. Er bij drink ik een glas diksap.
13:00 Mijn broer komt zijn dochters weer ophalen. We drinken nog een kopje koffie.
14:30 We gaan op bezoek bij vrienden waarmee we heeeeel lang geen contact hebben gehad. Eigenlijk hebben we ze meer dan 5 jaar nauwelijks gesproken. Zij weten dus haast niets over mijn coeliakie. Toch had ze gedacht aan mijn dieet en had speciaal voor mij glutenvrije speculaasjes. (van Schar) gehaald! We drinken 2 kopjes koffie en daarna een glas witte wijn.
17:00 Naar de verjaardag van ons buurjongetje. Hij is vandaag 2 geworden. Verjaardag is inclusief eten: Barbecue en frietjes. Barbecues zijn moeilijk glutenvrij, als je niet veel over het dieet weet. Zo was het voor mij en de gastvrouw ook een zoektocht: Is al het vlees glutenvrij? Nee, dus voor mij geen vlees van de barbecue want besmet met gluten. Zijn de salades glutenvrij? Nee, want er zit mayonaise in, waar regelmatig een broodmes in komt. Zijn de aardbeien glutenvrij? Nee want ze staan op tafel naast de broodjes, er vliegen regelmatig kruimels overheen.
Uiteindelijk eet ik 2 worstjes uit de pan, een groentespies uit de pan met ketchup en mayonaise uit een knijpfles.
Hoe ik  het zelf zou doen? Zal ik een blog over schrijven!
20:30 We zijn weer thuis, meisjes liggen in bed. Ik neem een lekkere kop thee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*