Eieren, heel veel eieren…

Vlak na pasen kocht ik een megaverpakking eieren. Met versierspullen en zo, voor 50%. Lekker voordeling dacht ik!
Maar net in de periode heb ik weinig gebakken en de uiterste houdbaarheidsdatum kwam snel dichterbij. Op twitter en facebook plaatste ik een bericht: “Ik heb veel eieren die bijna over datum zijn. Iemand een idee?”

 Ik kreeg een hele lijst met ideeen: Spinazie omelet, mayonaise, schuimpjes (merenque of sint), roerei, eiersalade, pannenkoeken, wafels, ontbijtkoek, eton mess, BKB’s, cake, eierkoeken, quiche, fritatta.
Biscuit bodems voor taart, 5 eieren per taart. Taart kun je invriezen.

De beste tip die ik kreeg kwam van Lydia Visser: “De datum op de verpakking is meestal erg krap, vaak zijn eieren langer goed. Doe het ei in een bak water. Zakt het naar de bodem dan is het vers. Drijft het naar de oppervlakte dan is het oud. Ergens ertussen kan nog wel, maar niet in rauwe producten zoals mayonaise.”

 

Ik heb gisteren flink gebakken (met eieren die 2 dagen over datum waren ;-). De chocoladetaart van Nigilla, mini-pavlova’s en cakejes.

Eén antwoord op “Eieren, heel veel eieren…”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*