Eierkoeken (1)

Op mijn bakles kregen we bij de thee een eierkoek.
Die was lekker! Veel lekkerder van de niet-glutenvrije eierkoeken, voor zover ik me die kan herinneren.

Sinds Mirthe glutenvrij moet, ben ik al van plan om eierkoeken te bakken. Niet te ongezond en zo krijgt ze toch nog iets binnen. Dus ik vroeg het recept en gister heb ik eindelijk de eierkoeken gemaakt.

Ingredienten:

Let op: Eieren, suiker en meel moeten even veel zijn. Dus als de eieren meer of minder wegen, de hoeveelheid suiker en meel aanpassen.

  • 2 eieren (ongeveer 100  gr)
  • 100 gr suiker
  • 100 gr glutenvrij meel
    of 80 gr rijstemeel + 20 gr maizena
  • 5 gr fiberhusk
  • 5 gr bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 tl citroenrasp

Bereiding:

Let op: Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Nadat de eerste koeken gebakken zijn, die plaat af laten koelen en met nieuw papier bekleden.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Eieren en suiker schuimig kloppen met de mixer, minstens 5 minuten.
  3. Meel, zout, fiberhusk en bakpoeder zeven engoed door elkaar roeren.
  4. Voeg het citroenrasp toe en schep alles door elkaar.
  5. Laat het mengsel minstens een half uur rusten (liever een halve dag).
  6. Schep ongeveer 2 eetlepels deeg op elkaar op de bakplaat. Het deeg loopt flink uit, bak dus maar 3 of 4 koeken op 1 bakblik.
  7. Bak de koeken in 7 tot 10 minuten lichtbruin.
  8. Laat ze wat afkoelen en trek het bakpapier er voorzichtig af.

eierkoeken

PS: Erik en Eva vinden ze niet lekker. Mirthe heeft ze nog niet geproeft.
Binnenkort ga ik een ander recept proberen.

Deze vind je misschien ook interessant

3 reacties op “Eierkoeken (1)

  1. Misschien heb je ondertussen al een perfect recept voor eierkoeken, maar het is mijn nieuwste favoriet! Ik bak ze alleen zonder fiberhusk, dan smaken ze lekker dan met fiberhusk, dus misschien dat dat een idee is? Of als je al een goed recept hebt gevonden, dan ben ik eigenlijk ook erg nieuwsgierig!

    • Beste Jobke,
      Wat leuk om te horen dat dit jouw favoriete recept is!
      Nee, sindsdien heb ik geen eierkoeken meer gebakken. Ik zal het binnenkort weer eens doen, misschien dat het nu beter in de smaak valt bij de rest van de familie.
      Groet, Mirjam

  2. Pingback: Eierkoeken (2) | Ik ben glutenvrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *