cadeautje!

Voor mij is het echt een cadeautje dat ik nu weet dat mijn blog zo goed gelezen wordt. Ik schrijf het omdat ik het leuk vind om te schrijven, om informatie in mijn hoofd goed te ordenen en om deze informatie weer makkelijk op te kunnen zoeken. Dat ik anderen daar ook mee help en/of vermaak is fantastisch!

Nu wil ik jullie (de lezers) ook een cadeautje geven. Onder mijn Nederlandse lezers verloot ik een glutenvrij pakket. (Sorrie voor de anderen, maar dan worden de verzendkosten te hoog).
Maar daar wil ik wel iets voor terug 😉

Ik wil graag antwoord op de onderstaande vragen.Ik ben benieuwd wie mijn blog lezen.Dit niet alleen om mijn nieuwsgierigheid te bedwingen, maar ook om te weten voor wie ik schrijf, wat ik moet schrijven en hoe ik dat moet schrijven. Kortom, hoe ik beter aan kan sluiten bij de lezer.

Onder de inzenders verloot ik woensdag 7 augustus een pakket met een aantal van onze (houdbare) favoriete glutenvrije artikelen. Later reageren mag natuurlijk ook, maar dan kan je niet meer winnen.

Enquete:

 1. Waarom lees je deze website?
   

  • Ik heb zelf coeliakie
  • Mijn kind/partner/ouder heeft coeliakie
  • Ik eet glutenvrij (maar heb geen coeliakie)
  • Ik ben een bekende van Mirjam & Mirthe
  • Anders, namelijk …
    
 2. Hoe lang ben jij al bekend met coeliakie/glutenvrij?
   
 3. Hoe vaak bezoek je deze website?
  Hoe kom je op deze website? Rechtstreeks, via twitter/facebook, via een zoekmachine?
   
 4. Laat je wel eens een berichtje achter? Waarom wel/niet?
   
 5. Heb je nog tips?

give-away

37 antwoorden naar “cadeautje!”

 1. Ik heb zelf al bijna 10 jaar coeliakie. Hoe ik jullie heb leren kennen weet ik zo niet meer. Via je andere website die je toen had heb ik je een beetje leren kennen, zo ook je nieuwe website. Ik vind het leuk wat je schrijft, zo herkenbaar. Ga zo door Mirjam!!

  Groetjes Gerda

  • Wij hebben elkaar leren kennen via het coeliakieforum. En jij mailde  mij omdat we meer gemeen hebben dan de coeliakie en waarom jij strijdt voor de bekendwording van coeliakie.

   Dank je wel voor je leuke reactie!

 2. Hoi mirjam,Onze dochter Lisa kreeg in oktober 2011 de diagnose coeliakie. Sindsdien zijn wij grotenderls glutenvrij hier in huis en het wordt steeds meer. Mijn man en ik eten (nog) wel glutenvol brood en soms nog andere glutenvolle producten. 

  Ik ben op jouw blog terecht gekomen, tja…. geen idee meer. Zal vast via andere website ofFacebook,  coeliakie forum zijn geweest. Maar maak dankbaar gebruik van jouw tips en informatie. Vooral ook handig om anderen info door te geven. Soms laat ik een berichtje achter, maar meer op je facebook account :-), want daar ben ik vaker ingelogd.

  Ik zou zeggen: ga vooral zo door. Met info mbt dagelijkse dingen of uitdagingen en nieuwe informatie die je tegen komt. Dan is het zeker voor zoekenden in de nieuwe glutenvrije wereld maar ook voor bekenden van coeliakie heel handig en leuk om te volgen!

 3. Hoi Mirjam,
  Onze zoon heeft nu ruim 2 jaar Coeliakie gediagnostiseerd. Via twitter en meen ook Google op je blogs terecht gekomen. Af en een berichtje op fb of Twitter. Veel herkenbaar en er zitten soms erg bruikbare tips tussen. Ga vooral zo door! Groetjes Sandra

 4. Hoi Mirjam, Ik heb zelf coeliakie sinds februari van dit jaar. Meestal ga ik via Facebook naar jouw site, dan zie ik dat je weer een blog geschreven hebt en dan kijk ik altijd even! En soms zoek ik wel eens wat op daar, dus ik gok op eekeer of 5 per week dat ik wel op je site ben. Ik heb nog nooit een berichtje achter gelaten eigenlijk, waarschijnlijk omdat het dan al voldoende beschreven stond en ik er geen nuttige op of aanmerkingen op had. En tips: ga lekker zo door! Er is veel info op je site te vinden! Groetjes Barbara

 5. Mijn dochter van bijna 4 heeft Coeliakie. Heb je gevonden op het Facebook forum. Ik kijk regelmatig op je website maar mis vaak de tijd om te reageren. Maar ik geniet er echt van. Amber heeft sinds oktober 2010 Coeliakie. Voor tips ga ik naar jou site dus die heb ik helaas niet voor je hihi!
  Heel veel succes verder, je maakt veel mama’s blij. Daar ben ik er zeker 1 van!

 6. Waarom lees je deze website en hoelang ben jij al bekend met coeliakie/glutenvrij?
   Ik heb zelf sinds ruim een jaar coeliakie en ik vind het enorm leuk om blogs te lezen met tips, recepten en weetjes. Zo leer ik elke dag weer iets nieuws over coeliakie en de omgang hiermee.  

  Hoe vaak bezoek je deze website?
  Elke dag kijk ik op je website in de hoop dat er weer een nieuw berichtje op staat.

  Hoe kom je op deze website? Rechtstreeks, via twitter/facebook, via een zoekmachine?
  Rechtstreeks
   

  Laat je wel eens een berichtje achter? Waarom wel/niet?
  Nee, ik lees elk verhaal en elke reactie maar zelf reageer ik nooit. Waarom? Geen idee eerlijk gezegd haha.
   

  Heb je nog tips?
  Misschien is het leuk om wat meer glutenvrije recepten te plaatsen. Voorderest vooral zo door gaan!

 7. Hi! Ik heb sinds 2007 coeliakie, dus nu 6 jaar. Ik kwam eerst hier via het coeliakieforum (handig zo'n linkje in je onderschrift) en nu via facebook.

  Ik kom hier denk ik 1 keer per week via facebook. Als ik de aankondiging van je blog interessant vind kom ik hier naar toe.

  Ik reageer ook wel eens. Ik zou het handig vinden als ik met mijn facebook account hier een reactie zou kunnen plaatsen. 

  Verder: ga zo door!

   

 8. 1. Mijn meiden hebben coeliakie

  2. We zijn nu precies 2 jaar verder, sinds de diagnose bij de dames.

  3. Iedere keer als je een nieuw bericht post lees ik dat. Dat doe ik via een rss reader, feedly. Of via twitter wanneer ik je nieuwe post daar eerder tegen kom.

  4. Heel soms. Soms reageer ik, vaker via twitter, gaat op de iPad met de app waarmee ik blogs lees niet goed. Ik reageer omdat situaties herkenbaar zijn, om ervaringen uit te wisselen..

  5. Ga zo door. Ik vind het zelf moeilijk om de zin in blogs te plaatsen vol te houden.

 9. Ikzelf en mijn 2 zoontjes van 6 en 8 hebben coeliakie. Ik kom nog niet zo lang op je website omdat ik pas per 1 juni 2012 en mijn kinderen per 1 november 2012 gediagnostiseerd zijn. Ik volg je op Twitter en kom dan via de link op je website. Het is allemaal een flinke zoektocht geweest maar inmiddels zijn we er aardig jn thuis. Maar via Twitter en Facebook is het natuurlijk altijd handig veel tips en ervaringen te lezen. Ik heb nog geen bericht op je website achtergelaten, behalve deze dan. 

 10.  

  Mijn partner heeft coeliakie en ik vind het interessant om te lezen hoe andere mensen hiermee omgaan. 

  Mijn partner heeft coeliakie

  Sinds mijn man en ik bij elkaar zijn en dat is 2 jaar en 8 maand waarvan we 2 jaar en 6 maand bij elkaar wonen. 

   

  Een paar keer in de week. Ik kom steeds via Facebook want ik vergeet de link steeds =P
   

  Ik ben slecht in het achterlaten van berichten op blogs, tenzij er een vraag in de blogpost staat waarop ik vind dat ik moet reageren. 
   

  Misschien kun je de layout van je website nog iets aantrekkelijker maken, en ik vind het ook altijd leuk om foto's van eten te zien.

 11. Ik heb sinds januari 2008 de diagnose 'coeliakie'  Sindsdien ben ik geïnteresseerd in alles wat met glutenvrij te maken heeft. In het verleden las ik veel op diverse fora, sinds een tijd lees ik heel regelmatig dit blog. Soms reageer ik, maar niet altijd. 

 12. Wouw, ik las de bezoekersaantallen, en dat zijn er echt een hoop! Super zeg!

  Ik bezoek deze website omdat ik zelf coeliakie heb (sinds dec 2012). Nog niet zo heel lang dus. Meteen na de diagnose ben ik gaan googelen en dan komt deze blog vrij snel naar boven! Hele duidelijke opmerkingen, tips en suggesties. Later zag ik de blog ook in je onderschrift op het coeliakieforum. Ik weet de naam van de site dus meestal tik ik gewoon de eerste twee woorden in, en dan springt ie al naar boven. Ik kijk meestal eens of twee keer in de week. Heel soms laat ik een berichtje achter, meestal heb je alles al wel geschreven en op iets waar ik het helemaal mee eens ben reageer ik meestal niet. Ik vind het gewoon leuk en interessant om mee te lezen. De informatie over de dingen in het dagelijks leven waar je tegen aan loopt, maar vooral ook de oplossingen en de lijsten met info die je hebt aangelegd zijn ontzettend handig, zeker ook voor mensen die net een diagnose hebben. Ik zou vooral zeggen, ga zo door! Ik vind het een van de beste gv blogs!!

 13. Hoi Mirjam,
  Ik heb sinds juli 2003 de diagnose Coeliakie, maar heb t al veel langer! Het dieet slaat bij mij goed aan. Ik heb je via twitter leren kennen en zo lees ik ook je blogs, ze brengen me niet zoveel nieuwe informatie, maar wel herkenning en ik vind t leuk om te lezen. Coeliakie en kinderen heb ik ()

  • ik vind t leuk om te lezen hoe je ermee omgaat en dat je een positieve grondslag hebt. Ik heb (nog) geen ervaring met kinderen en Coeliakie, maar bereid me min of meer voor, voor z’n eventuele toekomst door erover te lezen hebt in jouw blog.
   Tip: laatst heb je een lijstje met favoriet avondeten gemaakt. Wellicht ook een idee voor t ontbijt?

   Keeper up the hard work!

 14. Hoi, 

  Ik ben Rianne, heb sinds 2009 coeliakie en ik ben via het coeliakieforum op jouw site gekomen. Ik heb al enkele keren gekeken, en steeds weer lees ik andere  berichten (ben oude berichten aan het terug lezen) 

  Ik heb net de bananenmuffins gebakken, lekker!

  Ik reageer niet vaak op blogs, geen idee waarom…, omdat het niet gevraagd wordt?

  Op net coeliakieforum reageer ik wel, je "kent" me daar als juffie…..

  Ga zo door!

 15. Hai, ik volg dit blog sinds kort, ik heb het gevonden via een ander glutenvrij blog, ik weet niet meer precies welk. Je had daar een commentaar bij een van de posts achtergelaten, met een link naar jouw blog. En die heb ik gevolgd.

  Ik ben Jacqueline, ben zelf niet glutenvrij, en ook mijn gezin niet, maar ik heb een vriendin die coeliakie heeft. 

  Een paar jaar geleden heb ik een Thermomix gekocht, een thermoblender waarmee je bijna al je eten zelf van scratch kan maken. Daarna ga je eigenlijk vanzelf lezen over allergieen, gezond eten. Toen ik hoorde hoeveel mijn vriendin kwijt was aan glutenvrij voedsel, ben ik zelf eens gaan experimenteren met mijn Thermomix.

  Ik heb zelf ook een blog (www.thermomixrecepten.nl), waarin ik al veel glutenvrije recepten en bloemsoorten heb opgenomen. Lekkerder en veel goedkoper dan wat je verpakt koopt. Ik lees ook heel veel Engelstalige glutenvrije blogs. Zelf eten we ook steeds meer glutenvrij, hoewel het niet mijn doel is om helemaal glutenvrij te worden. 

  Ik lees je blog regelmatig, en heb nog nooit een berichtje achtergelaten, voornamelijk omdat ik zelf niet glutenvrij ben.

  Je hoeft me niet mee te nemen voor je verloting, omdat ik niet glutenvrij ben. Ik vind het alleen leuk om dit keer wel een berichtje achter te laten. Ik vind het zelf ook zo leuk om berichtjes te krijgen op mn blog.

  Heb je trouwens Google Analytics al ontdekt? Daar kan je je blog aanmelden en krijg je een goed inzicht in de bezoekersaantallen en het gedrag, hoe lang gemiddelde bezoektijd is, hoeveel pagina's er gelezen worden etc.

  Heel veel succes met je blog, ikmvolg het met plezier.

  Groetjes, 

  Jacqueline

   

   

  • Hi Jacqueline,

   Leuk dat je mijn website volgt, ondanks dat je zelf geen coeliakie hebt. Wat super dat je dat voor je vriendin doet!

   Wat een interessante website heb jij. Ik had nog nooit van de Thermomix gehoord. Maar ik houd h'm zeker in gedachten.

   Vind je het goed als ik een blogje op mijn site plaats?

   Ja, ik ken google analytics. Maar die stelde ik dus niet goed in 😉

   Groetjes, Mirjam

 16. Leuk! Gefeliciteerd met deze aantallen!

  Ik lees je website sinds december, omdat ik toen vanwege mijn gluten-intolerantie glutenvrij ben gaan eten. Ik wist al wel jaren af van coeliakie en wat een glutenvrij dieet inhoudt, maar het in de praktijk toepassen bleek voor mij nog een hele uitdaging. Daarom ben ik op zoek gegaan naar blogs over glutenvrij eten, en zo kwam ik (of via andere blogs of via een zoekmachine, ik weet het niet meer precies) bij jou terecht.

  Ik laat maar af en toe een berichtje achter. Dat komt omdat ik niet zo'n grote reageerder ben en ik eigenlijk alleen reageer als ik echt wat heb te zeggen,  toe te voegen, te vragen of op-/aan te merken heb. En als tip: gewoon zo door blijven gaan, want ik kom hier vaak berichten tegen waar ik wat aan heb 🙂

 17. Hoi!!

  1. Mijn dochter heeft coeliakie vast gesteld 1 jaar geleden. Ze is nu 2.5.
  . site lees ik wisselend voornamelijk nav je tweets. Laat eigenlijk nooit wat achter aan berichtjes. Ga vooral Door!!! Informatie is er nooit genoeg. Liefs

 18. Hai Mirjam, 

  Leuk dat je gereageerd hebt. Ik weet niet wat voor blogje je wil plaatsen, maar natuurlijk is het goed! Ik heb een hoop glutenvrije receptjes staan, en heb me sinds kort ook op de glutenvrije koekjes maken gestort. Heb zelfs een lekker (!!!) glutenvrij brood gemaakt wat je kan buigen! Yay! En het is echt lekker! 

  Ik blijf jouw blog zeker ook in de gaten houden, ik leer er veel van.

  Groetjes,

  Jacqueline

 19. Pingback: Wat help tegen dieetfout? | Ik ben glutenvrij

 20. Hoi!

  Ik lees je blog omdat mijn dochter van bijna 4 coeliakie heeft. Sinds 2 dagen voor Kerst 2011 ben ik begonnen met het onder de knie krijgen van het GV dieet.

  Ik bezoek je site regelmatig, toch wel enkele keren per week. Ik kom op je site via het coeliakie forum. Daar was een keer een berichtje over de GV viskraam die bij de Jumbo in Kortenhoef zou komen. Toen kreeg ik van jou een PB over waar ik woon. We blijken bij elkaar in de buurt te wonen.

  Ik reageer wel eens op berichten omdat er dan dingen instaan die me aanspreken, of omdat je om een reactie vraagt.

  Veel succes met het voorzetten van je site, ik lees zo weer eens nieuwe dingen, nieuwe recepten of leer waar ik heerlijke (supergoedkope) GV havermout kan kopen… Die lust mijn dochter niet, maar ik wel.. (heb een paar weken geleden 36!! zakken besteld…zo lekker vind ik ze). 🙂

 21. Ik heb nu 2 jaar coeliaki en zocht bloggers, omdat ik zelf een blog wilde beginnen. Ik vond veel mensen zo negatief en pessimistisch over glutenvrij eten, maar vind dat jij er een nuchtere en realistische kijk op hebt. Waar ik anderen niet volg volg ik jou wel, omdat je relevante dingen post, leuke nieuwtjes en inzicht in moeder zijn van een kind met coeliaki. Ik denk dat je daarmee heel veel steun en informatie biedt aan vrouwen in dezelfde situatie. Ik lees soms je blog via twitter, maar lees je tweets altijd. Ik laad geen berichtjes achter tenzij ik me persoonlijk geroepen voel:-) geen tips, ga zo door!

 22. Goedemorgen,

  Wat leuk een give away actie.
  Om meteen maar met de deur in huis te vallen, ik eet wel glutenvrij, al een jaar zo ongeveer. Ik ben op je site gekomen via de site van glutenvrije mama, daar stond een link naar de site op. Ik keek zo 1x per 2 weken op de site en haal er veel leuke dinden/receptjes af. Ik heb eigenlijk nog nooit gerageerd op een berichtje :(, dat is omdat ik het nogal lastig vind om een leuk stukje te schrijven, maar nu voor de give away actie. Echt harstikke leuk. Qua tips, ga zo door zou ik zeggen, zeker met zulke leuke acties.. haha.

  Fijne dag, groet Esther

 23. Pingback: Kinderen kunnen prima anders ontbijten | Ik ben glutenvrij

 24. Hi Mirjam,

  Via Twitter en onze blogs zijn we ondertussen goed met elkaars verhalen bekend volgens mij. Ik eet zelf gluten/tarwevrij, al heb ik geen coeliakie, maar een overgevoeligheid voor tarwe. Voor mij zijn alle websites over glutenvrij eten pareltjes, omdat er zoveel mensen dankbaar zijn met informatie over glutenvrij leven. Je website bezoek ik dan ook meerdere keren per week, meestal via je berichtjes op Twitter. 

  Mijn tips voor glutenvrij eten is vooral veel rondkijken en proberen. Al lijkt eten en bakken met een glutenallergie misschien beperkt, oefening baart kunst en je kunt zo onwijs lekker eten zonder gluten. 
  Je website vind ik top, dus ga daar vooral met heel veel plezier mee door!

 25. Jippie, ik kan op de valreep nog net meedoen! 

   Ik ben moeder van een kindje met coeliakie.Sinds een paar maanden hebben we de diagnose.Ik kom hier elke dag via mijn favorieten. Ik ben je tegengekomen op het coeliakieforum ivm het boekje van Lies Knobbout. En je hebt me daarna geweldig op weg geholpen de eerste weken, daar ben ik je heel dankbaar voor!!. Ik ben meer een lezer, laat niet vaak berichtjes achter. Tips, ik hoop dat je nog heel lang zo doorgaat :-)!

 26. Jeee Mirjam, wat leuk! Zoveel mooie reacties! 
  Te gek dat je zo'n give away doet.
  Antwoorden op je vragen:

  1. Wij hebben alledrie coeliakie: zelf sinds 6 jaar, dochter sinds 2 jaar en man sinds 1 jaar.

  2. Sinds 6 jaar.

  3. Via twitter klik ik soms door als het iets is wat ik misschien nog niet weet. Verder sla ik ook regelmatig over, omdat ik het soms juist zo confroterend vind (beetje puberaal gedrag ;-)))

  4. Ja volgens mij wel eens gereageerd en anders hebben we wel contact op twitter.

  5. Tips… Gister lazen we dat het enzym 'transglutamine' op een verpakking van zalm stond. Het glutenvrije (AH) teken stond er wel bij. Ik durfde het niet aan, weet jij of je het wel/niet kunt nemen (of kun je er een logje aan wijden)? 

 27. Pingback: Groot cadeau! | Ik ben glutenvrij

 28. Waarom lees je deze website?

  Omdat ik zelf Coeliakie heb

   

  Hoe lang ben jij al bekend met coeliakie/glutenvrij?
  Nu iets meer dan een jaar.
   

  Hoe vaak bezoek je deze website?
  Verschild per week. Soms 3x per week, soms een tijdje niet.

  Hoe kom je op deze website? Rechtstreeks, via twitter/facebook, via een zoekmachine?
  Via twitter, zo heb ik geloof ik ook je blog in eerste instantie gevonden.
   

  Laat je wel eens een berichtje achter? Waarom wel/niet?
  De ene keer wel, de andere keer niet. Het ligt er aan of ik vind dat mijn reactie een toevoegende waarde heeft.
   

  Heb je nog tips?
  Uhm. Nee, eigenlijk niet 🙂

 29. Hallo Mirjam, ik  ga proberen de vragen te beantwoorden.

  1, Ik heb sinds 28 augustus 2006 de diagnose coeliakie, ik was toen 56 jaar. Ik had geen specifieke klachten maar was wel altijd moe.

  Ik ben altijd op zoek naar blogs over coeliakie omdat ik graag zoveel mogelijk informatie wil hebben, hoe ik jou heb gevonden weet ik niet precies meer, maar ik zal je wel gegoogled hebben 😉

  Ik laat niet zo vaak berichtjes achter, ik ben daar niet zo goed in. Je kunt dus trots op jezelf zijn dat je mij zover hebt gekregen om het toch te doen.

  Of ik nog suggesties heb, tja dat zou ik nu niet zo snel weten.

  Blijf vooral doorgaan met je blog, ik lees het erg graag en kijk vaak of er weer een nieuw bericht is.

  Groetjes, Truus.

 30. Pingback: Favoriete ontbijtjes | Ik ben glutenvrij

 31. Pingback: thermomix | Ik ben glutenvrij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*