Eten in Amsterdam

Gister ging ik samen met mijn broer Bram naar de one-man-show van onze neef Gijs.
Van te voren wilden wij nog een hapje eten in de buurt van het Leidseplein. 1 glutenvrij en 1 vegetarisch graag… Dat was nog niet zo makkelijk. Bij de toeristische tentjes spraken zowel de bediening als de kok nauwelijks nederlands. De Aziaten zeiden ja, ja, glutenvrij. En ook de Griek wilde ons een tafeltje opdringen. Na 4 restaurants zijn we uiteindelijk een normaal eetcafé ingestapt. Bij Stoop & Stoop waren ze wel bekend met coeliakie, vroegen ze naar mijn dieetkaartje, dachten ze mee over de menukeuze en vertelden dat ik gewoon friet kon eten omdat het vet net vervangen was. Mijn broer had zich nooit gerealiseerd dat uit eten gaan zo moeilijk is. En de volgende keer ga ik me eerst weer oriënteren op Livaad!
Overigens was het optreden van Gijs en de optredens van zijn studiegenoten erg Leuk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*