Facebook-berichten april ’17

logo ikbenglutenvrijSommige berichten komen niet hier op de website, maar wel op mijn Facebook-pagina. Hieronder deel ik mijn belangrijkste Facebook-berichten van de afgelopen tijd.
Zoals je ziet staan er al veel berichtjes bij over de coeliakiemaand. En die is pas deze maand begonnen! #glutenvrijinmei!

Wil je de berichtjes eerder zien? Volg mij dan op Facebook!

Morgen begint de coeliakiemaand!

Morgen begint de Coeliakiemaand! De hele maand mei staat in het teken van coeliakie en het glutenvrije dieet. Samen met onze bloggers, sponsors en andere vrijwilligers gaan we er alles aan doen om coeliakie bekender te maken, organiseren we leuke evenementen, winacties en nog veel meer!

Wij hebben er zin in! Jullie ook?

Elize in Allerhande

 

Elize-coeliakiemaand-allerhande

Wat leuk! Elize Vis van Coeliakiemaand en Stories of a Coeliac staat in de Allerhande!
 

Inloopochtend coeliakie

inloopochtend-coeliakie

Op woensdag 17 mei organiseert Monique Benhaddou een inloopochtend met als thema coeliakie in de Diëtistenpraktijk Food in Motion in Amersfoort. Dit om meer bekendheid te geven aan coeliakie en om alle vragen op gebied van coeliakie en voeding te beantwoorden. Deze ochtend is zowel voor iedereen die zelf coeliakie heeft als ook de mensen in de directe omgeving die wel vragen hebben over coeliakie, maar die zelf niet zo snel op het spreekuur van een diëtist komen. Dus heb je zelf, of je partner, familielid of vriend/vriendin vragen over coeliakie en voeding schroom niet en kom langs. Koffie en thee staat klaar op 17 mei, van 9 tot 12 uur.
 

PoepPaleis

poeppaleis

Samen met mijn dochter bezocht ik het Het PoepPaleis van de Maag Lever Darm Stichting. Was leuk, maar jammer dat de mensen die er bij stonden niet echt verstand van darmen hebben.
 

Glutenvrij paasontbijt op school

glutenvrij-paasontbijt

De andere kinderen nemen allemaal iets mee en delen dat: Een brood, eieren, een pot jam…
Maar Mirthe krijgt een speciaal glutenvrij buffetje!
Het is geserveerd in een muffinblik met deksel van de Xenos. En na deze foto heb ik nog papieren cupcake-vormpjes toe gevoegd bij de eieren, tegen het botsen.

Petit fourtjes van de Hema

Bericht van Emmy's Glutenvrij: Deze vandaag van iemand gekregen, petit fourtjes van de Hema zonder gluten! Het is een koekje van gebakken marsepein met marsepein en glazuur er bovenop. Mierzoet, maar het zijn kleine hapjes en ze zijn super leuk om bij de koffie of thee te serveren. Lekker makkelijk!
 

Onderweg naar de coeliakiedag in Vianen

En natuurlijk verschijnen er binnenkort blogs over de lezingen die ik daar bijgewoond heb!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*