Facebook-berichten april ’19

Op mijn Facebookpagina komen veel tips voorbij. Vaak tips die niet apart op mijn website komen. Daarom verzamel ik ze maandelijks hier. Deze maand glutenvrij bij de Subway, de Nederlandse Coeliakiedag en een artikel in de Volkskrant over Dermatitis Herpetiformis. Maar ik begin met wat koningsdag spam ;-).

ik-ben-glutenvrij

Koningsdag spam

De koning was in Amersfoort! Dus wij liepen naar de route en hadden een hele leuke dag:
Op de foto met Anna (winnaar van Heel Holland Bakt) Eva krijgt taart van Amalia en thuis natuurlijk glutenvrije oranje tompoucen maken!

glutenvrije-koningsdag-2019

Glutenvrij bij de Subway

Joy at vandaag een glutenvrij broodje bij de Subway!

glutenvrij-subway
glutenvrij-subway

Nieuwe richtlijn coeliakie

NCV: “Er is een nieuwe Europese richtlijn coeliakie ontwikkeld. Die richtlijn gaat er voor zorgen dat de zorg voor jou nog beter geregeld wordt.

Er staat veel in over de diagnose, bijvoorbeeld wat je moet doen als arts als iemand geen antistoffen heeft maar wel coeliakie klachten. En ook aandacht voor vitaminetekorten bijvoorbeeld als je een glutenvrij dieet volgt. Meer hierover lees je in dit artikel: https://www.glutenvrij.nl/actueel/nieuwsartikel/761

Nederlandse Coeliakie dag 2019

Nederlandse-coeliakie-dag-2019

Als je laat komt op de glutenvrije markt van de Nederlandse Coeliakie Vereniging, is het niet zo druk en zijn er veel aanbiedingen. ?

Met een boek vol aantekeningen kwam ik terug van de lezingen van de Nederlandse Coeliakie dag. Binnenkort lezen jullie meer op mijn site!

aantekeningen-coeliakie-dag-2019

Artikel Volkskrant over Dermatitis Herpetiformis

Een interview met Yfke Metz, een 41-jarige vrouw die al haar leven lang jeuk heeft en erachter kwam dat ze coeliakie (en de huidziekte DH) heeft: Bladenmaker Yfke Metz: ‘Het nut van de dood is dat je ’s ochtends opstaat’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*