Facebook-berichten april 2020

Op mijn Facebookpagina komen veel tips voorbij. Tips die niet apart op mijn website komen. Daarom verzamel ik ze maandelijks hier. Met deze maand coeliakie en corona, hoe vind je restaurants waar je glutenvrij kunt eten, glutenvrije producten en nog veel meer.

REGISTER COELIAKIE & CORONA GEOPEND

NCV: “Het is zover: het register waarin zorgprofessionals wereldwijd álle coeliakie patiënten die ook COVID-19 hebben gekregen kunnen registeren, is geopend.
Het is belangrijk dat iedereen met coeliakie & bevestigde corona in dit register geregistreerd wordt, zodat we meer kennis krijgen over hoe de ziekte verloopt bij mensen met coeliakie.
Waarom is dit belangrijk en wat kan jij doen? Lees het op onze speciale corona pagina: glutenvrij.nl/corona

WIJ GAAN OP REIS!

Nee, helaas niet in het echt, dat gaat voorlopig niet. Maar mijn dochters hadden een idee (en wij grepen dat met beide handen aan): Elke dag kiezen zij een land van de kaart uit. En wij maken dan een gerecht uit dat land. Ik ben erg benieuwd hoe lang wij (zij) dit vol houden.

De foto’s van de gerechten kan je vinden op mijn Instagram-pagina.

EIEREN ETEN MET PASEN

Fijne tweede paasdag!
Ik las laatst dat mensen met Pasen eieren eten omdat ze in de vastentijd geen eieren aten en de kippen natuurlijk wel blijven leggen.
Bij veel boeren aten ze sowieso geen eieren, die waren voor de verkoop. Maar wel met Pasen! Zoals in dit stuk wat mijn betovergrootvader schreef:

“Des namiddags tegen “vespetied” eten we paascheieren. Het eten van eieren is een weelde, die de boer zich maar eens in ’t jaar veroorlooft, maar dan gaat het er ook van. Grage jonggezellen laten er een “stieg” (twintig) in hun rekbare maag verdwijnen. Wij bleven allen beneden de tien.”

GLUTENVRIJ CHEESECAKES

Suzanna: “Dit maakte mij gistermiddag heel erg blij maar vandaag nog steeds! Deze cheesecakes lagen bij onze Albert Heijn in de koeling! Glutenvrij en veganistisch dus Thomas en ik konden allebei genieten. We hebben de cheesecake met rabarber en aardbei al gegeten en die was heerlijk! Vanavond proberen we de cheesecake met citroen! Ik heb er nu al zin in.”

GLUTENVRIJE KAASKOEKJES VAN LIDL

Dagelijks glutenvrij: “Normaal gesproken loop ik al door als ik het woord koekjes zie staan! Alleen is boodschappen doen nu een beproeving op je geduld geworden. Ik moest even wachten op anderen en ging wat ingredientjes lezen. Blijken deze gewoon glutenvrij te zijn! En ze zijn verrukkelijk ?? Heb jij ze al geproefd?”

HOE ZOEK JE RESTAURANTS WAAR JE GLUTENVRIJ KUNT ETEN?

Vanmorgen zat ik mijn mailbox een bericht van iemand die bezig is een website te maken om glutenvrije recensies te plaatsen over glutenvrije restaurants.

Naar aanleiding daarvan stofte ik deze blog weer eens af.

GLUTENVRIJ INITIATIEF TILBURG OUD-NOORD

‘Doortje kookt vandaag!’

Hoi, ik ben Doortje. Elke doordeweekse dag kook ik een lekkere en gezonde glutenvrije maaltijd in mijn woning aan de Hoefstraat in Tilburg Oud-Noord. Heeft u zin in een verse maaltijd maar geen tijd, zin of energie om te koken? Dan kunt u bij mij een portie van de maaltijd komen afhalen voor slechts € 5,50. Ook maak ik toetjes en gebak! 🙂

BESTELLEN IS EENVOUDIG

1. U kiest uw maaltijd(en) voor de aankomende week. Het weekmenu vindt u op mijn Facebookpagina ‘Doortje kookt vandaag’ of kunt u bij mij telefonisch opvragen.
2. U geeft uw keuze aan mij door. Dat kan telefonisch of via Facebook. We bespreken de details van uw bestelling en u krijgt mijn adresgegevens.
3. U betaalt via tikkie voor uw bestelling. Betaalt u liever contant? Dat kan ook, wanneer u uw maaltijd ophaalt.
4. Tussen 17:30 en 19:00 uur staat uw vers bereide maaltijd voor u klaar om af te halen. Bel aan bij de roze deurbel!

ANDER TIJDSTIP AFHALEN

Wilt u het liever op een ander tijdstip afhalen? Dat kan. U kunt uw maaltijden gekoeld afhalen op een ander tijdstip. Dat spreken we af bij uw bestelling.

NIET BESTELD, TOCH AFHALEN?

Hebt u niet besteld, maar wilt u op de dag zelf toch genieten van een door mij vers bereide maaltijd? Meestal kook ik extra. Bel even wat de mogelijkheden zijn. Bestellingen gaan uiteraard voor.

VOEDSELALLERGIE OF DIEETWENS?

Heeft u een voedselallergie of andere dieetwensen, laat het me weten! Alle maaltijden zijn standaard al 100% glutenvrij (de keuken is ook 100% glutenvrij).

Tot snel!
Doortje
Tel: 0612957954

KOKEN ZONDER STRESS van stichting SAVE

In het magazine van de stichting voedselallergie stond het interview van onze voorzitter.

Het zijn rare tijden. ook voor stichting SAVE. Het bestuur zit vanwege kwetsbare gezondheid thuis. En gaan niet zelf op pad. Het maakt het momenteel ook lastig om onze doelen te behalen. Door workshops ed op te zetten.
Dus.. nu zijn we op zoek naar 2 belangrijke ingrediënten:

Bestuursleden, wie o wie willen aanschuiven?

Maar ook vragen we een donatie. Met € 10 zijn wij blij, zodat we de basislasten kunnen blijven betalen. Help je mee SAVE voort te laten bestaan zodat we straks weer verder de draad op kunnen pakken?

NL21 RABO 0342 6861 27
tnv STG SAVE samen allergie veilig eten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*