Facebook berichten april 2021

Op mijn Facebookpagina komen veel tips voorbij. Tips die niet apart op mijn website komen. Daarom verzamel ik ze maandelijks hier. Met deze maand o.a. een nieuwe glutenvrije winkel in Harderwijk, glutenvrije producten en filmpjes van youtubers over glutenvrij.

Nieuwe glutenvrije winkel in Harderwijk

Catering & Buffet Klein Azoren: “🥳🥳 27 april gaan we open met onze winkel, Hondegatstraat 7 in Harderwijk. Met allerlei lekkers. Uiteraard zullen we ook Koningsdag vieren met oranje items. Dubbel feest 🎉

Bokkenpoten Jumbo toch niet glutenvrij

PAS OP!
Een tijd geleden plaatste ik jubelt het bericht dat Jumbo Supermarkten glutenvrije bokkenpoten verkoopt. Gisteren kocht ik ze eindelijk en smulde ik er van. Mirthe heeft er 1 gegeten, en gaf de tweede aan mij, ze vond h’m toch niet zo lekker.

Na een paar uur werden we beiden misselijk 🤢, buikpijn en rommelende darmen. Gelukkig werd de reactie niet heftiger, een kleine glutenfout dus. Vandaag nog steeds buikpijn en gammel.
Deze koekjes waren het enige wat we allebei hadden gegeten. Eet deze dus niet!

Dag van de vroedvrouw

Vandaag is het Internationale dag van de vroedvrouw.
Wat heeft dat nu met coeliakie te maken, zal je denken. Nou, dat denken de meeste artsen helaas ook nog. Terwijl vruchtbaarheidsproblemen veroorzaakt kunnen worden door coeliakie. Daarnaast heb je als vrouw met onbehandelde coeliakie 8x meer kans op een miskraam en (veel) meer kans op andere zwangerschapscomplicaties.

De veel te vroeg overleden Diana Koster VrouwenCoach schreef hier een mooi betoog over dat ik destijds deelde op mijn blog.

Glutenvrije surimi

Al weken ben ik op zoek naar krab/surimi voor ons volgende land van onze #reisomdewereldin196gerechten🌏. Vandaag vond ik deze, gewoon bij de toko om de hoek!

Glutenvrije koekjes

De High Tea amandel koekjes van Coöp zijn toevallig glutenvrij!
Ze komen natuurlijk in mijn lijst met glutenvrije producten.

Glutenvrij broodje aan een stok

Glutenvrije mama: “Kampvuurtje, glutenvrij brooddeeg, vakantie! Ik maakte brooddeeg van 400 gram glutenvrij meel, 400 ml water, een zakje gist en een zakje bakpoeder. Mengen, kneden, rijzen. En dan mijn Geheimtip: bolletjes vormen en 2 minuten koken in water waar je een zakje bakingsoda in hebt opgelost (ca 10 gram). Dit zorgt voor een mooie bruine kleur en een knapperig korstje. #glutenvrij #kampvuur #stokbrood #scouting

Minst bestelde fastfood

Mijn dochters zijn frequente youtube kijkers. Daardoor zag ik ook toevallig dit filmpje. Drie mannen halen de minst bestelde fastfood, waaronder de glutenvrije hamburger van McDonald’s. En ze vonden h’m best lekker!

Glutenvrije Anna

“Mama, wist jij dat Anna ook geen gluten mag?”

Ik wist niet eens wie Anna was… Ze blijkt de vriendin van YouTuber Boaz, die ook eigenaar is van trampoline park Jump XL Ede.
Nog een BN-er voor op mijn lijstje?

Betrouwbaarheid voedselintolerantietesten

Interessant filmpje van Radar over de betrouwbaarheid van voedselintolerantietesten.
Conclusie: Ze zijn nergens op gebaseerd. Als je verwacht dat je een voedselintolerantie hebt, ga naar een arts.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*