Facebook berichten aug. ’16

logo ikbenglutenvrijSommige berichten komen niet hier op de website, maar wel op mijn Facebook-pagina. Hieronder deel ik mijn belangrijkste Facebook-berichten van de afgelopen tijd.

Wil je de berichtjes eerder zien? Volg mij dan op Facebook!

Lijstjes aangevuld

Stijl & Smaak glutenvrije markt

glutenvrije markt 10 verjaardag

Festivals van Fiona

data Fiona

Als Fiona bij je in de buurt komt: ga! De gebakjes zijn zo lekker!

Compleet glutenvrij buffet bij Thijs & Aafke

Thijs&Aafke

Koken met een 24Kitchen chef? Meld je aan

Het lijkt mij heel leuk: Koken samen met een 24Kitchen-kok. Maar helaas, gister tijdens het avondeten is besloten dat we het niet doen. Misschien iets voor jullie? Om je kookkunsten een boost te geven en coeliakie wat bekender te maken?

Bakdag

bakdag met groentes

Met de klok mee:

  • Bananenbrood met courgette, volgens recept van Het Meisje met de voedselallergie. Ik mis wat… misschien de nootjes? Die heb ik weggelaten omdat dochterlief het anders niet eet.
  • Cakejes met courgette, volgens recept van Glutenvrijemama met glutenvrije amandelmeel van Koopmans.
  • Poffertjes met de mix van Glutenfreewebshop.com.
  • En Red velvet brownies met bietjes. Heerlijk! Zelfs mijn kritische collega vond ze erg lekker. Recept volgt.

Medicijn tegen coeliakie?

Een medicijn tegen coeliakie. Ik schreef al eerder dat het voor mij niet hoeft, dat ik meer nadelen dan voordelen zie (lees mijn blog medicijn). Daarnaast ben ik bang dat restaurants e.d. het glutenvrije dieet minder serieus nemen als er een pil is.

Maar toch wordt ik enthousiast bij het lezen dit onderstaand bericht: Het mdicijn tegen coeliakie zit in vleesetende plant. Toch zicht op uit eten zonder zorgen?

Beste horecaondernemer,

Als ik met manlief uit eten ga, bepaal ik waar we gaan eten. Als ik met familie uit eten gaan, bepaal ik waar we gaan eten. Als ik met vrienden uit eten ga, bepaal ik waar we gaan eten. Als ik met collega's uit eten ga, … Afijn je snapt het plaatje. Ik bepaal altijd waar we uit eten gaan. Daarom lijkt het mij zo belangrijk voor horeca-ondernemers om zich te profileren. Om goed op de hoogte te zijn van allergieen/intoleranties.

Daarom vind ik deze blog van Foodless fantastisch. Lees h'm.

Meer dan 1.000 likes op Facebook!

  Tijd voor een feestje!

versierde cakejes

The Great Brittish bake off

Ik bekijk The Great Brittish Bake off. Nadiya maakt voor haar bruidstaart fondant van marshmallows, gesmolten in de magnetron met poedersuiker om het te kunnen kneden en vormen. Simpel en goedkoop, leuk idee!

fondant van marshmallows

Nieuwe glutenvrije producten

  • Glutenvrije producten bij de Lidl! Voor nu nog tijdelijk, maar hopenlijk komt er meer in het vaste assortiment door alle overweldigende reacties. (Overigens werd mijn facebook-post over deze producten meer dan 124.000 keer bekeken!)
  • Glutenvrije koek van Peijnenburg! Dat is veel beter nieuws dan vorig jaar. Lees meer op de blogs van De glutenvrije man en Foodless.

Ontbijt!

ontbijt eat natural portieverpakking

Wist je dat de glutenvrije boekweit ontbijtgranen van EAT NATURAL ook te koop zijn in een portieverpakking? Ideaal voor onderweg! Verkrijgbaar bij Albert Heijn online!

Lunch!

lunch boontjes

Pannenkoekjes met courgette

courgette pannenkoek

Glutenvrije crackers bij de Aldi

Miss Glutenvrij: Gespot bij supermarkt Aldi: biologische glutenvrije crackers voor maar €0,99. Wie heeft ze al geproefd?

Ondertussen heeft Mirthe er al pakken van op. Ze vind ze heerlijk!

crackers Aldi

Favoriete lunch

Dit is 1 van mijn favoriete lunches: bietjes, geitenkaas, augurkjes met een mayonaise/yoghurt-dressing.

lunch bietjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*