Facebook-berichten aug. ’18

Op mijn Facebookpagina komen veel tips voorbij. Vaak tips die niet apart op mijn website komen. Daarom verzamel ik ze maandelijks hier. Met deze maand onder andere glutenvrij churro’s, NIET glutenvrije rietjes en de invloed van coeliakie op zwangerschap.

Pas op: rietjes gemaakt van gluten!

Let op: Rietjes gemaakt van pasta!
Goed initiatief om de plastic soep en afvalberg te verkleinen. Niet zo goed voor ons…

EcoHuis Antwerpen: “Minder afval? Alle beetjes helpen. Bij Bar Noord Zomerbar zijn de rietjes van pasta. Die kan je na het drinken gewoon opeten!”

coeliakie invloed op verloop en uitkomst zwangerschap?

Op mijn website schrijf ik regelmatig over de relatie tussen zwangerschapsproblemen en coeliakie. Ik heb zelf de nodige ervaringen…

Uit Deens onderzoek bleek dat er inderdaad een verhoogde kans is op onvruchtbaarheid, miskramen en doodgeboortes bij vrouwen met coeliakie voorafgaand aan de diagnose. Als de diagnose eenmaal gesteld is, dan verdwijnt deze verhoogde kans.

Lees hier verder op de pagina van de Nederlandse Coeliakievereniging (inloggen nodig).

Glutenvrij Jeandrine: bevat dit zout genoeg jodium?

“Onderstaande info kreeg ik van de diëtist NCV op mijn vraag of dit zout net zoveel jodium bevat als “bakkerszout”.
Voordeel is dat LoSalt gewoon in de supermarkt te koop is.

LoSalt bevat qua jodiumgehalte inderdaad evenveel jodium als Bakkerszout. Namelijk 100 mcg jodium per theelepel (2g).
Daarnaast heeft LoSalt nog een soort gezondheidsvoordeel: het slechte, bloeddrukverhogende natrium is gedeeltelijk vervangen door kalium.”

Hoe uw darmen enorme invloed hebben op uw lichamelijke én mentale gezondheid

Zeer interessant artikel over onze darmen en de oh zo nodige darmflora.
Lang, maar zeker het lezen waard. Bijna onderaan staat ook een stukje over gluten en coeliakie.

Topics: Depressie ontstaat niet in het brein, maar in de darmen

Kleine ondernemer

“Mama, ik wil wel een blog voor jou schrijven. Maar dan heb ik wel geld nodig voor snoep.”

Glutenvrije Churro’s!

Lieve kok

Bijna tot tranen toe geroerd: Dochter (zonder coeliakie) is op kamp en wij zijn voor de laatste avond uitgenodigd voor de maaltijd. Toen we dochterlief weg brachten, stapte ik even de keuken binnen om te overleggen over die laatste maaltijd. Zal ik zelf iets glutenvrij mee nemen?
“Nee tuurlijk niet,” antwoord de kokkin, “wij koken voor iedereen dus ook voor jullie. Wij hebben 2 keukens en de tweede keuken doen we allergeenvrij. Wij houden 1 aanrechtblad helemaal glutenvrij. Jullie kunnen er toch ook niets aan doen dat je glutenvrij moet eten?”

Lijstjes bijgewerkt

Ik heb mijn lijstjes weer bijgewerkt:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*