Facebook-berichten aug. 2020

Op mijn Facebookpagina komen veel tips voorbij. Tips die niet apart op mijn website komen. Daarom verzamel ik ze maandelijks hier. Met deze maand o.a. het biertje van het jaar is een glutenvrij biertje, glutenvrij in Kidsweek en glutenvrije producten.

Glutenvrij in Kidsweek

Glutenvrije pasta test in de Kidsweek! Leuk!

Glutenvrij, vegetarisch gehakt

Maak het glutenvrij: Ken je dit vegetarische gehakt van Quorn? Ideaal om op voorraad te hebben in je vriezer. En de diepvriesvariant is ook in verhouding goedkoper. Ik vind deze heerlijk in een bolognesesaus of Mexicaanse schotel. Te koop bij Albert Heijn.

Nieuwe glutenvrije Milka reep?

Hebben jullie gezien dat je een nieuwe Milka smaak kan maken?
Met GLUTENVRIJE koekjes!
Ik maakte Mirthe’s glutenvrije reep, met de lievelingsingrediënten van mijn dochter: Glutenvrije koekjes, zomerfruit en confetti on top.Probeer het ook eens! Hoe meer repen er binnen komen met glutenvrije koekjes, hoe meer kans er is dat er 1 in de winkel komt.

Tarwe bevat niet méér gluten dan in het verleden

Nog niet zo lang geleden was het een populaire mening op sociale media, internet en in boeken zoals Broodbuik (Wheat Belly): tarwe zou zodanig geteeld, veredeld, geselecteerd en zelfs genetisch gemodificeerd zijn dat er meer gluten in zit dan ooit tevoren. Hierdoor zouden meer mensen coeliakie ontwikkelen of glutensensitief zijn. Duitse onderzoekers tonen aan dat dat een mythe is. Lees dit interessante artikel van Tine Aarsen verder op: http://www.coeliakieforum.nl

Glutenvrije kruidnoten bij Hema

Emmy’s Glutenvrij: Jacqueline Bartels vond al glutenvrije en lactosevrije kruidnootjes bij de Hema en deelde dit nieuwtje in de groep “de Glutenvrije Bakkers”. Een primeur, want volgens mij hadden ze deze vorig jaar nog niet. Bij onze Hema waren er al wel kruidnoten binnen gekomen, maar alles lag nog in het magazijn 😕 Misschien wel véél te vroeg voor de meesten, maar het feit dat ze gv én lv kruidnootjes bij de Hema hebben is het delen waard! Deze lagen bij de Hema in Oss en ze zijn 2 euro per zakje. Dat is ook nog eens een heel schappelijk prijsje.

Glutengerelateerde teleurstellingen

Hebben jullie tips over het omgaan met glutengerelateerde teleurstellingen? Voor kinderen?” vroeg Maartje Van Kouwen van Glutenvrij Feestje.

Ik wees haar op het citaat van Simone van Potje Geluk kindercoaching:

“Je zou je kind er heel graag tegen beschermen, maar dat kan niet altijd. Wat ik wel zie: mijn dochter is er veerkrachtiger door geworden. Ze kan ontzettend boos zijn, maar kan dat ook weer op haar eigen manier een plaatsje geven. Ondanks dat coeliakie echt niet leuk is en sociaal echt lastig is, leert ze vaardigheden die ik bij anderen van haar leeftijd nog niet zie. Wat ik geloof: dat ze boos mag zijn, grappen erover mag maken en er sterker van mag worden.Begrijp je kind, laat haar en ‘denk om’ met en voor haar. Ze komt er wel!”

Meer tips vind je in mijn artikel happy coeliakie kinderen

Jopen brouwt IPA van het jaar

Speciaal voor bierdrinkers met een glutenintolerantie heeft Jopen de IPA glutenvrij gemaakt. Tijdens het brouwen wordt het middel Brewers Clarex wat ervoor zorgt dat de eiwitten, waar mensen met glutenintolerantie gevoelig voor zijn, kapot worden geknipt. En juist dit bier werd bekroond tot ‘IPA des Jahres’ de Meininger’s Craft Beer Award 2020!

Lees meer op de site van Jopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*