Facebook berichten jan. ’19

Op mijn Facebookpagina komen veel tips voorbij. Vaak tips die niet apart op mijn website komen. Daarom verzamel ik ze maandelijks hier. Deze maand met veel tips voor uit eten, taarten en overdenkingen over een glutenvrij vaccin.

Vakantieplannen maken

Zijn jullie ook al weer aan het nadenken over de zomervakantie? Zoals jullie weten heb ik erg veel lijstjes op mijn website. Vandaag werkte ik het lijstje bij met accomodaties waar coeliakie (bijna) net zo normaal is als thuis. Bijvoorbeeld omdat de eigenaar coeliakie heeft.

DaLauro

Nog 2 keer uit eten in 2018!

Op 28 december schreef ik een blog over alle restaurants waar ik de tweede helft van 2018 gegeten heb. Maar na die tijd heb ik nog 2 keer ergens gegeten! Bij Lunchrestaurant Hofje zonder Zorgen en bij Churros4All. Ik vulde de blog aan met deze ervaringen.

Eerste keer uit eten in 2019

Gisteren aten we heerlijk bij DLC Restaurant.

Mirthe luste niets van de glutenvrije opties op de kaart, dus maakte ze speciaal voor haar een bordje met dingen die ze wel lekker vindt: gekookt eitje, blokjes kaas, broodje, tomaatjes. Ik at een heerlijke kabeljauwfilet met o.a. zoete aardappelpuree, spinazie, gefrituurde pastinaak en een heerlijke saus die zorgde dat alles perfect smaakte. Bij alle gerechten werd vertelt hoe ze er voor gezorgd hadden dat het glutenvrij was: dit broodje is gebakken op een schoon rooster, deze pastinaak is gefrituurd met schoon vet.
Voor herhaling vatbaar!

Glutenvrije dietist: Uit eten met een glutenvrij dieet

Tip van Maak het Glutenvrij: Glutenvrije pasta bij de Xenos!

Glutenvrij vaccin

Op een coeliakie-forum staat de vraag:

“Goedemiddag. 
Wat verwachten jullie van het nexvax2 vaccin? Groeten”.

De meeste mensen reageren enthousiast: “Ohh als ik denk aan dat moment dat mijn zoon zn tanden in zo’n lekkere kleffe donut zet! Wat zou dat toch heerlijk voor hem zijn!! ?” en “Nou ik hoop echt”.

Ikzelf ben niet zo enthousiast. Vijf jaar geleden schreef ik al een blog waarom niet.
Daarnaast ben ik ook bang dat we juist vrijheid gaan kwijt raken door zo’n medicijn. De vrijheid die we nu aan het overwinnen zijn op de buitenwereld. Een kok die extra z’n best doet voor een glutenvrije maaltijd. Een glutenvrij broodje op doorreis op een station. Glutenvrije producten in de supermarkt.
De mensen zullen dan vast denken “neem maar een pilletje/prikje, ik ga geen extra moeite doen”.

4 taarten!

We vierden vandaag dat mijn dochter èn mijn man allebei 2×4 zijn geworden. Mirthe 8 en manlief 44. Het was een leuk en gezellig feestje met wel 4 taarten! Alles glutenvrij natuurlijk. 
(monchoutaart met cranberry, brownie-regenboogtaart, appeltaart en spinazie fetta quiche).

Domino’s pizza stapt uit de horeca Alliantie NCV

NCV: Domino’s Pizza heeft per 1 januari 2019 haar lidmaatschap van de Horeca Alliantie Glutenvrij beëindigd. Wij vinden dit natuurlijk heel erg jammer. Deelname aan de Horeca Alliantie Glutenvrij houdt in dat de NCV de keukenprocedures controleert en goedkeurt. Verder test een laboratorium regelmatig producten.

Domino’s: Wij willen niet meer met de NCV samen werken. dit is puur omdat onze procedures bij het opstarten van de glutenvrije producten zijn goedgekeurd door de NCV. Omdat wij inmiddels zowel interne als externe audits hebben om deze procedures te checken, is het overbodig om deze ook nog eens te hebben van de NVC.

Eén antwoord op “Facebook berichten jan. ’19”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*