Facebook berichten jan. 2022

Op mijn Facebookpagina komen veel tips voorbij. Tips die niet apart op mijn website komen. Daarom verzamel ik ze maandelijks hier. Deze maand o.a. een nieuw volledig glutenvrij restaurant, een nieuwe glutenvrije bakker en een kaart met alle visboeren die glutenvrije kibbeling verkopen.

Nieuw volledig glutenvrij restaurant!

Ratatouille Oirschot: “Wist je dat bij ons alle gerechten en producten gluten en lactosevrij bereidt worden?🙌De chef-kok vindt het namelijk belangrijk dat iedereen de kans moet krijgen om te kunnen genieten in een restaurant. En dat kan bij Ratatouille!😋Bel ons voor informatie!”

En natuurlijk komt dit restaurant op mijn lijstje 24 volledig glutenvrije restaurants in Nederland.

Bakkerij de Anti Gluut bij AH Kaatsheuvel

Bakkerij de Anti Gluut: “Wauuw wat zijn we blij!! 🤩🥳Want vanaf vandaag kun je terecht bij Albert Heijn Kaatsheuvel voor onze producten!Je vindt alles op de diepvries afdeling. Dus waar wacht je op? Schoenen aan en rennen! 🏃AH kaatsheuvel is te vinden op Gasthuisstraat 124 🏪Wie van jullie woont hier in de buurt en is hier ook zo blij mee? 🥰

Antistoffen omhoog gegaan (?)

Glutenvrije diëtist: “Lisanne, je antistoffen zijn omhoog gegaan”

Ik weet het nog goed. Het was nog niet zo lang na de diagnose, mijn antistoffen waren nog niet negatief geweest maar wel elke keer zakkende.

De arts kijkt me met een serieus gezicht aan. Ik schiet bijna in de lach. Jahoor. Ik, als glutenvrije dietist, heb opeens een stijging in mn antistoffen. Wat een giller 😄

“Het lijkt er dus op dat je toch gluten binnen krijgt” zegt de arts voorzichtig.
Nou wordt ‘ie mooi.. Laat mij die waarden eens zien? En ja echt, in getal waren de waarden omhoog gegaan. Zat ik eerst rond de 15 en nu opeens op 22. Ik begrijp er echt even niks van en verlaat ook redelijk verslagen het ziekenhuis. Als ik zo strikt glutenvrij eet, zo goed let op kruisbesmetting, en mijn antistoffen gaan dan alsnog omhoog. Waar gaat dit dan naartoe? Ik merk dat ik me opeens zo onzeker voel. Wat gaat er dan toch mis?

Die week probeer ik uit alle macht te bedenken waar het in kan zitten. Ik krijg het oprecht niet bedacht. Ik kan het niet loslaten. Er moet iets niet kloppen. Ik bel de huisarts en vraag mijn labwaarden op. Wat bleek nou? De antistoftest met als uitslag 15, had als afkapwaarde 0-7. De antistoftest met als uitslag 22, had als afkapwaarde 0-30. De afkapwaarde bepaalt of de uitslag positief is of negatief. In het eerste geval is de uitslag positief boven de 7. In het tweede geval is de uitslag positief boven de 30.

Kortom: de eerste uitslag (15) was positief, de tweede uitslag (22) negatief. Kijk. Het mysterie was opgelost. De antistoffen waren dus wel degelijk gezakt. Hetzelfde lab had alleen net de antistoffen anders gemeten.

Kaart met glutenvrije kibbeling

Ken je mijn lijstje met viswinkels die glutenvrije kibbeling verkopen?De kaart die er bij hoort was helaas verdwenen. Maar hij is weer terug!
https://ikbenglutenvrij.nl/glutenvrije-kibbeling/

Nieuwe glutenvrije bakkerij in Deventer!

Bakkerij Petit Four op 6 januari 2022: “In de afgelopen maand zijn wij superdruk geweest met klussen, schoonmaken, inrichten en opruimen en natuurlijk bakken om onze bakkerij te kunnen openen. En morgen is het zover, de dag van de opening!

Gisteren en vandaag zijn we de hele dag aan het bakken geweest, en inmiddels ruikt het hier heeeerlijk…Het leek ons niet erg gepast om in deze tijd een grote openingsactie te doen, dus we gaan gewoon… nou ja, open dus😉

Vanaf 8:30 tot 16 uur kun je terecht aan de Holterweg 57 in Deventer voor brood, brownies, Deventer koek, hazelnoot schuimgebak, appeltaart en nog veel meer! Al onze producten zijn gluten- en lactosevrij.

Daarna zijn we elke dinsdag tot en met zaterdag geopend tussen 8:30 en 16:00 uur.

En natuurlijk komt ook deze bakker op mijn lijst Dagvers glutenvrij brood, op mijn lijst met 14 volledig glutenvrije winkels in Nederland en op mijn lijst Uitsluitend glutenvrij met heel veel restaurants, winkels, hotels en meer in heel Europa die volledig glutenvrij zijn.

Waar mijn meel voor gebruiken?

Ik heb wat meelsoorten die ik nauwelijks gebruik en eindelijk wel eens op wil maken. Denken jullie mee wat ik hiermee kan maken?

  • quinoameel
  • gemalen kokosnoot 🥥
  • cassavemeel
  • zuurdesempoeder
  • bananenmeel
  • kikkererwtenmeel
  • amandelmeel
  • harina PAN maïsmeel
  • maisbloem

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*