Facebook-berichten juli ’17

Ik ben gelukkig (bijna) hersteld van mijn kneuzingen. Een paar weken vakantie heeft daar goed bij geholpen. We zijn net terug uit Tsjechie. Ik ben bezig met een blog over onze (glutenvrije) ervaringen, maar daar moeten jullie nog even op wachten. Eerst de Facebook-berichten van afgelopen tijd.

Wil je de berichtjes eerder zien? Volg mij dan op Facebook!

Glutenvrije artikelen bij Lidl

Vanaf donderdag 10 augustus heeft Lidl weer glutenvrije artikelen in het assortiment. Yeh!

glutenvrije-week-lidl-1

glutenvrije-week-lidl-2
 

Glutenvrij buffet

buffet-glutenvrij
Op vrijdag 3 november 2017 is het weer zover: Een geheel glutenvrij buffet bij restaurant Thijs en Aafke in Klijndijk bij Emmen.

Op deze avonden staan onze keuken en het buffet helemaal in het teken van Glutenvrij eten. Eet u glutenvrij of bent u glutenintolerant dan is dit de avond om heerlijk onbezorgd te komen genieten!
Voor meer informatie kunt u kijken op www.thijsenaafke.nl/uitgelicht
 

Glutenvrije vissticks

glutenvrije-visticks-kaptein-iglo

Weer een A-merk dat glutenvrij gaat!
De vissticks van Kaptein Iglo. Voor 3,79 kan je ze bij o.a. Albert Heijn kopen.

Natuurlijk waren er al eerder glutenvrije visticks te koop. O.a. van de Jumbo en van Consenza.
 

Vaticaan wil niet aan de glutenvrije hosties

"Glutenvrije hosties zijn in de Rooms-Katholieke Kerk niet toegestaan. Het Vaticaan heeft bisschoppen daar per brief aan herinnerd, nu glutenvrije hosties in supermarkten en op internet worden verkocht. "

Bron: NOS

Groot nieuws in glutenvrij land. Ik was echter al van dit nieuws op de hoogte. Ik las pas geleden nog het boek van Stefan van Dierendonck: En het regende brood (zie mij recensie). En ik schreef een blog over Hostie glutenvrij?

Maar het blijft een raar verhaal. Waarom wil de Katholieke kerk bewust mensen ziek maken? En werd het brood in de tijd van Christus wel van tarwe gemaakt?
 

Glutenvrije pizza bestellen in Pizzaria

Deze zag ik op een coeliakie-forum. Wat een super-meid! Denken in oplossingen. En een goed voorbeeld voor vele andere jongeren (en andere mensen met coeliakie ):

Glutenvrije-pizza-bestellen
 

Aanvulling lijstjes

Er bestaan steeds meer leuke initiatieven van mensen/bedrijven die glutenvrije lekkernijen verkopen. Helaas zijn deze meestal niet te versturen, maar moet je ze bij de maker halen. Mijn overzicht bestaat al heel lang, maar nu is ook Glutenvrij Bij Claudia Noordwijk toegevoegd.
Bekijk de lijst!

Daarnaast heb ik een lijst met winkels/restaurants die alleen maar glutenvrije artikelen verkopen. Geen kans op kruisbesmetting dus!  http://www.houvanrauw.nl/Deze lijst heb ik aangevuld met Rauw in Sittard. Bekijk de lijst Uitsluitend glutenvrij!

En als je aanvullingen hebt, dan hoor ik die graag!

 

3 antwoorden naar “Facebook-berichten juli ’17”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*