Facebook-berichten juli ’18

Op mijn Facebookpagina komen veel tips langs. Vaak tips die niet apart op mijn website komen. Daarom verzamel ik ze maandelijks hier. Met deze maand onder andere glutenvrij brood wint ‘lekkerste product 2018’, een gluten gadget en glutenvrije paprika-chips uitdeelzakjes.

Gezocht!

At jij al glutenvrij voordat je onderzocht had of je coeliakie had? Wilde je later toch een diagnose? Hoe is dat gegaan?
Voor mijn website ben ik op zoek naar iemand die zijn/haar verhaal wil vertellen.
Als jij dit wilt, kan je mij een bericht sturen of mailen naar info@ikbenglutenvrij.nl.

Kijk hier voor andere interviews.

Glutenvrij zuurdesembrood wint wedstrijd

Glutenvrij zuurdesembrood is uitgeroepen tot ‘Lekkerste product 2018’ in de Amsterdam Food Pitch. Zowel de publieksprijs als de juryprijs. Het brood komt nu in de schappen van De Kweker levensmiddelen- en horecagroothandel

Van harte gefeliciteerd Madina Mamedova !!! Ik ben erg benieuwd naar jouw brood.
En benieuwd naar de bakkerij die je gaat openen!

Gluten gadget

Culy schreef een artikel over de Nima, een apparaat waarmee je kan testen of je eten gluten bevat:

Ik vind dit geldklopperij en volgens mij werkt totaal niet waar hij voor bedoeld is.

Als ik een glutenvrije maaltijd in een restaurant bestel, ga ik er van uit dat de kok zijn uiterste best doet om dat ook echt glutenvrij te maken. Als ik daar aan twijfel, loop ik de deur uit.

Maar helaas kan iedereen een foutje maken. Meestal is dat zogeheten ‘kruisbesmetting’: Een kruimeltje die nog aan een mes zat, een koksmaatje die per ongeluk langs loopt met een stuk brood, of sojasaus wat toch gerstemout bevat.

Dit apparaatje meet maar 1 kruimeltje van de hele maaltijd. Het zou toch wel heel toevallig zijn als dat juist het kruimeltje is dat gluten bevat. Dus: Werkt niet waar het voor bedoeld is.

Jumbo paprika chips glutenvrij (ook de uitdeelzakjes!)

paprika-chips-jumbo-glutenvrij

Maak het glutenvrij: “Laatst kreeg ik de tip dat Jumbo uitdeelzakjes paprika glutenvrij zijn. Maar zo ook de grote zak!

Glutenvrije cookiedough in Rotterdam

Tip van Glutenvrij Snackerij: “Wist je dat er in Rotterdam gewoon een heuse #cookiedoughbar is genaamd Baker’s Dough? En dat ze er dus ook #Glutenvrij Cookiedough hebben inclusief #glutenvrije en #lactosevrije toppings en ijs? Nee?? Dan weet je het nu!!

Wij namen de chocolade cookiedough met aardbeien, rode vruchtensorbetijs, chocoladenibs en caramelsaus. Het is echt een bijzondere beleving, en al die smaken bij elkaar zijn zoooo yummie!

Het ziet er ook nog eens erg stylish uit daar, dus erg Instagramwaardig ? Dus ben je een x in Rotterdam? Go & try for yourself!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*