Facebook berichten juni ’16

ik ben glutenvrijSommige berichten komen niet hier op de website, maar wel op mijn Facebook-pagina. Hieronder deel ik mijn belangrijkste Facebook-berichten van de afgelopen tijd.

Wil je de berichtjes eerder zien? Volg mij dan op Facebook!

Glutenvrije haverkoekjes van Verkade

verkade-glutenvrij

Ziek van glutenvrije havermout?!

havermout glutenvrij

Weten jullie nog dat ik laatst ziek werd van glutenvrije havermout (lees het bij mijn facebookberichten van mei)? Toen mijn man vertelde dat er toch echt glutenvrij op de verpakking stond, verdwenen de klachten. Deze havermout was van Leev. In de Glutenvrij van de Nederlandse Coeliakie Vereniging staat dat de Ncv niet met zekerheid kan zeggen of dit product ook echt glutenvrij is. Heb ik het me toch niet ingebeeld?

Toevallig ontstaat er ook op de coeliakie-forums een discussie over deze havermout. Opeens hebben de oergranen het opschrift 'kan sporen van tarwe bevatten'. En meerdere mensen krijgen klachten van de havermout.
Ik stuurde een email naar Leev. Ik hoop dat ik antwoord krijg op onze vragen. Wordt vervolgd.

Pannenkoeken!

glutenvrije-pannenkoeken

Voor vaderdag aten we pannenkoeken als ontbijt. Erg makkelijk uit deze fles van Consenza. Ideaal voor op vakantie, bij een kinderfeestje of logeerpartijtje.

De Action heeft (tijdelijk) ook glutenvrije pannenkoekenmix in fles in het assortiment.

En ook Koopmans heeft sinds kort glutenvrije pannenkoekenmix. Zojuist stond de postbode op de stoep met een pakketje. Ik ben benieuwd!

Hebikcoeliakie.nl

heb-ik-coeliakie?

De diagnose-campagne Heb ik Coeliakie van de Nederlandse Coeliakie Vereniging is begonnen.

Met journalist Marga van Praag gaan we glutenintolerantie zoveel mogelijk onder de aandacht brengen. Want 1 op de 6 mensen met deze auto-immuunziekte krijgt slechts een diagnose, en loopt gemiddeld 7 jaar lang met gezondheidsklachten. Dat moet veranderen, vindt de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Helpt u ons mee onze campagne onder de aandacht te brengen bij familie, vrienden en kennissen?

Salade met croutons

Dat is lang geleden! Croutons van Orgran.

salade met croutons

#bakjeseten

Bakjes eten! Indonesische maaltijd soep, met stokjes gegeten. Recept van AH.nl
En natuurlijk met gebakken uitjes van VA-foods.

 Indonesische maaltijdsoep Indonesische maaltijdsoep

Heel veel bakken

ontbijtmuffins ontbijtkoek

appeltaart chocoladetaart

4 van mijn favoriete recepten: ontbijtmuffin, ontbijtkoek, appeltaart en chocoladetaart.
2 van de 8 recepten die ik dit verjaardagsweekend ga maken.

Gluut

gluut

Afgelopen weekend lanceerde gluut hun website: alle glutenvrije sites verzameld + meer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*