Facebook berichten juni 2021

Op mijn Facebookpagina komen veel tips voorbij. Tips die niet apart op mijn website komen. Daarom verzamel ik ze maandelijks hier. Met deze maand o.a. het gratis magazine Gelukkig & Glutenvrij, glutenvrije (thuis) bakkers en glutenvrije producten.

Gelukkig & Glutenvrij magazine

Afgelopen maand kwam het tweede nummer van Gelukkig & Glutenvrij magazine uit!

Glutenvrije (thuis) bakkers

brownies en cakejes van Gebaksjuwelier

Natuurlijk kan je een glutenvrij taartje kopen in de supermarkt of bij de Ikea. Maar het kan ook anders!
Er bestaan steeds meer leuke initiatieven van mensen/bedrijven die glutenvrije lekkernijen verkopen. Al jaren heb ik een lijst op mijn site met deze (thuis) bakkers. Zojuist werkte ik dit lijstje bij. Heb je aanvullingen? Ik hoor ze graag!

Seitan (vleesvervanger) is gluten!

Bron foto

Joanna:

“Let op: Seitan bestaat uit pure gluten!!!
Op vakantie in Duitsland zag ik heerlijke vegan worstjes in de supermarkt! Het hoofd ingredi├źnt was ‘seitan’. Ik dacht dat dit een soort soya was, hele zachte fijne soya. Het was dikgedrukt en ik ging er vanuit dat dat was omdat soya ook een allergeen is. Kort na het in slaap vallen werd ik echter wakker met verschrikkelijke buikpijn en een extreem dikke buik. Even later kwam al het eten er weer uit. Toen toch maar even gegoogled!! Seitan is gemaakt van de gluten die uit tarwe zijn gehaald! Pure gluten dus!!!! Misschien dat jullie dat allemaal allang wisten, maar voor andere onwetenden toch even deze waarschuwing!”

Coeliakie en brainfog

Aanstaande maandag wilde ik een artikel over brainfog plaatsen. Zie ik dat de Nederlandse Coeliakie Vereniging afgelopen week al een artikel hierover heeft geplaatst ­čÖâ

Win!

Wij mogen een persoonlijk gesigneerd boek van Fien Vermeulen weggeven aan een van onze lezers. In ons magazine kom je te weten hoe je kan winnen.
Het magazine kan je gratis downloaden.

Hoe zoek je restaurant waar je glutenvrij kan eten?

Hoera, de restaurants mogen weer open!
Maar hoe vind je een restaurant waar je goed glutenvrij kunt eten? Ik zette tips en websites op een rijtje.

Uit eten bij Het Vaantje Reeuwijk

Zie je deze sat├ę? Met sat├ęsaus en met gebakken uitjes?
Deze is glutenvrij en at ik gisteren bij Het Vaantje Reeuwijk . Dochterlief at een hamburger zonder broodje, maar met frietjes gebakken in nieuw frituurvet. En die locatie, prachtig!

Breaker cheesecake

Kan een afbeelding zijn van eten

Tip van Marieke: Breaker cheesecake framboos. Zonder gluten!
Handig voor onderweg.

Glutenvrije mix van granen

Kijk eens wat handig! Lekker, gezond en een keer wat anders bij de maaltijd.
Bij Albert Heijn.

Glutenvrije bonbons

Kijk eens wat een leuke en lekkere bonbons dochterlief maakte voor haar papa! En zo makkelijk!
Recept van Keurmerk Jansen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*