Facebook berichten mei ’18

Op mijn Facebookpagina komen veel tips langs. Vaak tips die niet apart op mijn website komen. Daarom verzamel ik ze maandelijks hier. Met deze maand onder andere: Vakantietips, nieuwe salades bij McDonalds niet glutenvrij, ijsjes uit de zandbak, glutenvrije chips en een glutenvrije regenboog traktatie.

Coeliakie feitjes

In de coeliakiemaand deelde ik op Facebook de coeliakiefeitjes van Glutenvrij Snackerij en Glutenvrije dietiste. Het zijn hele leuke plaatjes, die ik met hun toestemming op mijn website mag plaatsen. Ik plaats ze in een aparte blog.

Vakantie!

Het is meivakantie!
De tijd waarin veel mensen nadenken over hun bestemming voor de zomervakantie.
Nu kan je natuurlijk een bestemming uitzoeken en kijken wat de glutenvrije mogelijkheden daar zijn. Maar het kan ook andersom: Eerst de glutenvrije mogelijkheden uitzoeken en dan pas de bestemming voor je vakantie prikken.

Als je dan toch thuis blijft, kijk even of de ijsboer bij jou om de hoek glutenvrije hoorntjes heeft.

Nieuwe salades bij Mc Donalds niet glutenvrij

Nieuwe salades bij de McDonald’s. Helaas allemaal met gluten. Alleen de side salade is nog glutenvrij.

salades-mcdonalds-niet-glutenvrij

Hard gewerkt

De oven heeft hard gewerkt vandaag:
De kids bakten koekjes.
En ik maakte Weesper moppen van Jobke, krentenbollen van Vlearmoes, rabarber crumble van Jeandrine en banaan brood met courgette van Beterdooreten.

Tip van Glutenvrij Snackerij: Crispy Courgette

crispy-chicken-glutenvrij

“Ken je de glutenvrije Crispy Chicken mix al van Santa Maria? Wij maken hier veelvuldig en dankbaar gebruik van deze crunchy mexicaans gekruide paneermeel. Meestal maken we er Crispy Chicken mee, zoals het ook bedoeld is. Maar bij gebrek aan kipfilet is dit vegetarische gerecht met courgette tot stand gekomen. En geloof ons; dit is zo waanzinnig lekker!!

crispy-courgette-glutenvrij

Je neemt dus courgette in plaats van kip. Snijd het in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Neem het eiwit van 1 ei en doe dat in een schaaltje. Haal daar de plakjes courgette door en vervolgens door de Crispy Chicken Mix (in een schaaltje). Dan bakken in een hete koekenpan met een laagje olie, tot ze aan beide zeiden lekker krokant gebakken zijn.

Wij aten dit op een #glutenvrij brood met knoflooksaus en veldsla. Maar als borrelhapje met een beetje dipsaus doet deze bite het ook heel goed! Vooral als je ook vega bezoek krijgt is dit een schot in de roos. Of wat dacht je ervan om het lekker door de salade te doen? Weer eens iets anders!”

Duurzame, glutenvrije bakery Sync Ok in Deventer

Na de zomer start Lieke Landre haar zaak in de Broederenstraat 29.

Bij Sync Ok kun je terecht voor ontbijt, lunch en gebak. Ze hebben een compleet glutenvrije kaart. Daarnaast is het grootste deel van de kaart ook veganistisch en noten/lactosevrij.

Lees verder op In de buurt

IJsjes uit de zandbak

ijsjes-uit-de-zandbak

Zoals jullie waarschijnlijk weten, staat op mijn website een lijst met wel 93 ijssalons die niet alleen glutenvrij ijs hebben, maar ook glutenvrije hoorntjes!

Maar wat nou als jij geen ijssalon om de hoek hebt waar jij veilig een ijsje kan eten? Dan neem je gewoon een ijsje uit de zandbak mee! Bijvoorbeeld deze van de Action.

Webshop Bakers & Fakers

Emmelou heeft een leuke manier bedacht om haar webshop draaiende te houden zonder advertenties: Zij heeft een paar leuke producten ontworpen die je kan kopen in haar webshop. Neem snel een kijkje!

webshop-bakers-and-fakers

Glutenvrij ontbijtje bij de McDonalds

Een glutenvrij ontbijtje bij de McDonald’s. Het kost wat moeite (en wat geld), maar het is mogelijk. Dank je wel voor dit leuke filmpje Gert-Jan Hennipman.

Pieter Derks over zij glutenvrije bezoek

Op 25 mei zond de BNNVara de voorstelling Spot uit van Pieter Derks. Helaas is de voorstelling niet meer terug te kijken, want hij was erg leuk.

Vanaf 56 minuten vertelt hij over het bereiden van een glutenvrije maaltijd voor een vriendin, hoe hij verschrikkelijk zijn best doet, hoe hij alles in de keuken grondig ontgluut, en dan tijdens het eten …

Glutenvrije chips van Croky

glutenvrije-chips-croky

Wow, wat veel chips smaken. Ik wist niet eens dat saté en ketchup bestonden! En allemaal glutenvrij. Dank je wel Croky!

Traktatie

Vanaf vandaag hebben we een tiener in huis!
?????

Ze wilde graag regenboogspiesjes trakteren. Zie hier het resultaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*