Facebook berichten mei 2020

Op mijn Facebookpagina komen veel tips voorbij. Tips die niet apart op mijn website komen. Daarom verzamel ik ze maandelijks hier. Met deze maand: Volkoren basmati rijst, producten van VA foods, een app voor het lezen van ingrediënten en helaas 1 glutenvrije bakkerij die dicht gaat, maar 2 die nieuw zijn!

Volkoren pandan en basmati rijst

ML wil geen volkorenrijst. Misschien kan ik hem hiermee overtuigen?

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Voeding + Advies: “Een veelgestelde vraag door ons is: “gebruik je witte of zilvervliesrijst?” En een veelgehoord antwoord is: “witte rijst, ik weet dat zilvervliesrijst gezonder is, maar ik vind het echt minder lekker”. En daar hebben we een oplossing voor: volkoren basmati rijst! Wel de vezel, maar ook een grotere, zachtere korrel. Onder andere merken ook wel bekend als “bruine basmati rijst”, maar deze volkoren versie heeft toch echt meer vezels. Ook te verkrijgen als volkoren pandan rijst bij AH. “

Meer producten van VA Foods bij Sligro

App voor het lezen van etiketten

In mijn Eerste hulp bij coeliakie schrijf ik: Er zijn veel apps waarmee je de streepjescode van een product kan scannen. Hij vertelt jou of er gluten in zitten. Maar lang niet alle producten staan hier in. En regelmatig veranderen de ingrediënten waardoor er opeens toch gluten in het product zitten. Daarom adviseer ik om zo snel mogelijk etiketten te leren lezen. Houd de eerste tijd een lijstje bij de hand bij het boodschappen doen. Na een tijdje weet je ze uit je hoofd. En binnenkort ben je sneller dan een scanner!

De meeste apps die je kan gebruiken om verpakkingen te lezen, zijn gebaseerd op een database. Maar deze scanner van Soosee kijkt niet naar een database, maar naar de ingrediëntenlijst!
Niets voor mij, ik kan in een oogopslag zien of iets gluten bevat of niet. Maar misschien wel iets voor onze vrienden en familie?

Glutenvrije bakkerij Puur dicht…

Lieve klanten van Bakkerij Puur

De afgelopen maanden waren voor iedereen raar, apart, heftig en stormachtig. Voor Bakkerij Puur heeft de Corona crisis er heel hard ingehakt. De tearoom moest dicht, waardoor we een groot deel van onze inkomsten moesten missen, de horeca afname kwam tot een stilstand en daarnaast liepen net als bij iedere ondernemer de vast lasten gewoon door.. De omzetten waren voor de crisis van dien aard dat er niks gespaard is geweest en met de crisis is dit alleen maar minder geworden. Personeel hebben wij met veel verdriet in ons hart moeten laten gaan, helaas was dit niet genoeg om de bakkerij te redden. Daarom moeten wij u nu vertellen dat de Bakkerij het niet heeft gered.

Zaterdag 30 mei zullen wij nog 1 keer onze deuren openen van 10.00 tot 15.00 en een uitverkoop houden van onze producten. Alle gebakjes zullen dan met 50% zijn en houdbare artikelen met 40% korting. Na 30 mei zal de bakkerij permanent gesloten zijn.

In de zomer gaan wij als gezin proberen alles een plekje te geven en van elkaar te genieten.

Wij willen u hartelijk danken voor uw vertrouwen in de Bakkerij. Wij zullen u missen!

Met vriendelijke groet,
Anouk

Nieuwe volledig glutenvrije bakkerij!

Een volledig glutenvrije bakkerij opent binnenkort in Amsterdam!
Ik heb al eerder baksels van hen geproefd en ze zijn erg lekker!

Er wordt keihard en met veel liefde gewerkt aan een spoedige opening van Craft Coffee & Pastry. Naast al het schoonmaak geweld moet de apparatuur natuurlijk ook even getest worden ?. En dus bakten we gluten- en lactosevrije naturel croissants en chocoladecroissants en glutenvrije amandelcroissants. Weet jij al welke je straks als eerste komt kopen? @ De Pijp

Nieuwe volledig glutenvrije Foodspot!

Afbeelding kan het volgende bevatten: eten en tekst

Whoop whoop! Vanaf morgen gaat de Foodspot weer open ? Wat heb ik er ontzettend zin in!

Dit zijn de nieuwe openingstijden! Ook is de Foodspot op sommige feestdagen geopend.

?????? ?????? ???????
Zoals je vast wel weet gaat uiteten net even anders dan normaal. Daarom heb ik ook in de Foodspot wat aanpassingen gedaan en heb ik een aantal huisregels opgesteld. Op deze manier kan iedereen zonder zorgen komen eten of een drankje doen.

????? ?? ???????????
Als je een hapje wilt eten of een drankje wilt doen dan dien je vooraf te reserveren. Dit kan via de e-mail, reserveringssysteem en aan de deur.

??????? ??? ???
Eten afhalen blijft ook een optie. Bij voorkeur minimaal een dag van te voren bestellen, zodat ik het voor je klaar kan zetten op het gewenste tijdstip. Dan hoef je niet te wachten en kan ik de juiste hoeveelheid verse ingrediënten inkopen.

????????
• elke week een andere Power Lunch voor € 15,-
• elke laatste zaterdag van de maand een verrassingsontbijt tussen 9.00-11.00 uur
• High Tea op reservering (minimaal 1 week van te voren)
• weekendspecial: elk weekend is er weer een ander gerechtje uit te proberen die niet op de kaart staat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*