Facebook berichten mei 2022

Op mijn Facebookpagina komen veel tips voorbij. Tips die niet apart op mijn website komen. Daarom verzamel ik ze maandelijks hier. Deze maand o.a. een paar nieuwe glutenvrije producten, glutenvrije picknickmand en glutenvrije toverballen.

Lees meer

Allergenen en gluten worden vaak slecht vermeld

Ik sprak er vanmorgen toevallig met mijn nichtje over: Uit eten gaan met coeliakie kan goed fout gaan. Ikzelf vraag altijd door, durf voor mijzelf op te komen. Maar als je dat niet zo goed kan, of een keertje geen zin in hebt…

Ten opzichte van 15 jaar geleden, toen ik de diagnose coeliakie kreeg, is het een wereld van verschil. Zo fijn!

Hopelijk is er over 10 of 15 jaar weer net zo veel veranderd en kan dan iedereen onbezorgd glutenvrij uit eten of vlees bij de slager halen.

Glutenvrije Arapa bij Lidl

Arapa, bij de Lidl te koop, gewoon in de vriezer.
Ik probeer regelmatig om zelf Arapa te maken, maar het lukt mij nooit goed. Nu gewoon Bij de Lidl!
€ 1,89 voor 5 stuks.

Glutenvrije bakkerij in Amersfoort!!!

Lieve fans,

Ja daar issie dan … de langverwachte woensdagupdate!
En wat voor een update … zoals jullie weten ben ik al een tijd bezig met het openen van KOSelig Amersfoort, een gluten- en allergeenvrije bakkerij met winkel & zitplekken in het centrum.

Het is nog te vroeg om volledig te juichen … maar … er is een huurcontract, er is een financieringsaanbod gedaan & op dit moment loopt de aanvraag van de horecavergunning bij de gemeente. Reden voor een klein feestje, dus! Het grote feest komt uiteraard als alles gelukt is en we open zijn.
Als alles goed gaat opent KOSelig Amersfoort in augustus van dit jaar haar deuren. Dit zal een uitbreiding / herbewerking van het assortiment met zich meebrengen. Niet alleen in de winkel, maar zeker ook in de webshop zullen er verschillende nieuwe mogelijkheden ontstaan.

Ik ben inmiddels druk bezig met de grootse plannen, alles van inrichting tot assortiment, van verfkleuren tot bezorgmomenten … er moet echt onwijs veel geregeld en verzonnen gaan worden en ik heb er superveel zin in!

Geniet van de rest van je week en tot gauw.

Liefs, Klasien van KOSelig

Lodge Rust & Ruimte aan de Vecht

Gloednieuwe houten Lodge in een oase van rust uitkijkend over de weides van polder Nijenrode te Breukelen. Hier is het optimaal genieten als je houdt van natuur, wandelen, fietsen, varen, watersport, cultuur en lekker uit eten gaan.

“We zijn geen B&B maar onze gasten met voedselintolerantie/Coeliakie krijgen een welkomstpakketje met broodjes🍞 croissant 🥐 en taartje 🍰van ambachtelijke GV bakkers in onze omgeving. Daarnaast voldoende GV voorraad om de opvolgende dagen van te genieten 😊. Het weekend 24-27 juni is nog vrij, daarnaast zijn er doordeweeks ook nog mogelijkheden. Stuur ons een e-mail als je graag wilt komen: Lodge@rust-ruimte-vecht.nl. Alle info over de Lodge lees je op www.lodge-rust-ruimte-vecht.com

Deze staat natuurlijk op mijn lijstje met hotels en B&B’s waar coeliakie (bijna) net zo normaal is als thuis.

‘Onze zintuigen worden afgestompt door de voedselindustrie’

Op een coeliakieforum stond: “Soms wordt ik er gek van dat je naar verschillende winkels moet om je glutenvrije producten bij elkaar te krijgen. Hoe doen jullie dat??”

Nou, ik doe sowieso bij minstens 15 verschillende winkels mijn eten. Fruit op de markt, groentes uit de tuin of van de boer, kaas van de boer, … Ik kan me nauwelijks voorstellen dat iemand al zijn eten bij 1 supermarkt haalt. Eten uit de supermarkt heeft vaak minder smaak. Hier moest ik aan denken toen ik zojuist dit artikel van De Correspondent luisterde: Onze zintuigen worden afgestompt door de voedselindustrie…

https://decorrespondent.nl/13264/voorgesneden-mango-en-bezorgmaaltijden-stompen-onze-zintuigen-af-tijd-om-bij-zinnen-te-komen

“Wij zijn geen zeurpieten, ze wordt doodziek van gluten”.

Vandaag is Internationale dag van de Coeliakie. Jade (12), dochter van Eva-redacteur Annemarie, heeft Coeliakie en moet dus glutenvrij eten.

https://eva.eo.nl/artikel/2022/05/coeliakie-glutenintolerantie-is-geen-hype-maar-een-auto-immuunziekte

Vroege vogels over het Bargerveen

Hebben jullie deze mooie uitzending over het Bargerveen gezien? Heb je nog niet genoeg van het Bargerveen? Download dan gratis het zomernummer van Gelukkig & Glutenvrij magazine met een interview met de boswachter van het Bargerveen en glutenvrije tips voor de omgeving:
https://www.gelukkigglutenvrij.nl/product/gelukkig-glutenvrij-juni-2021/

“Zaterdag onze uitzending over Het Bargerveen gemist? Een uniek landschap, met unieke soorten! Adders komen uit winterslaap, heikikkers kleuren blauw en we zien de mystieke kraanvogel. Kijk de aflevering hier terug!”

https://www.bnnvara.nl/vroegevogels/videos/579186?fbclid=IwAR3GHqstraVODpGv3CDpimfzbF_jA2vY4By1Fm8XhcjSLCpM31WlHeS6hA0

Pringles Lidl glutenvrij!

Glutenvrije picknick

🥂 BORREL- & PICKNICKMAND 🥪

Genieten van een borrel- of picknickmand in het midden van het bos op landgoed Groeneveld? Dat kan!

Lees snel verder op: https://hoeveravenstein.nl/borrel-en-picknickmand/
De manden kunt u ook gluten- en lactosevrij reserveren.

Zoektocht glutenvrije toverballen

Zojuist kocht ik deze toverballen. Mirthe vroeg er al maanden naar, dus ik was blij dat ik eindelijk glutenvrije toverballen had gevonden. In de winkel las ik de ingrediënten wel 3 keer na. Nee, echt geen gluut te vinden.

Maar Mirthe zag bij de eerste aanblik:

allergene: gluten

Dus ik ging online op zoek naar andere glutenvrije toverballen. Tot mijn verbazing kom ik steeds weer deze toverballen van Schuttelaar (van Concorp). Soms met het opschrift ‘gemaakt in een bedrijf waar gluten worden verwerkt‘ of ‘kan sporen van gluten bevatten’, soms niet. En 1 keer zelfs ‘verdikkingsmiddel tarwezetmeel‘.

Volgens de winkel waar ik het kocht, wordt het gemaakt in een fabriek waar gluten worden verwerkt. Maar hoe en waar kon ze niet vertellen. En ik kan nergens contactgegevens van Schuttelaar vinden… Hopelijk reageert brandhouder Conrop wel snel. En hopelijk kan ik mijn dochter snel blij maken. Pfff.

Gelukkig kreeg ik snel reactie van Schuttelaar:

“Voorheen vermelden we op de producten die geproduceerd werden in onze fabriek: kan sporen van gluten bevatten. Dit werd gedaan omdat we in het verleden een paar keer per jaar pepernoten ompakten. Sinds kort doen wij dit niet meer. Nu vermelden wij deze zin niet meer op onze nieuwe verpakkingen.”

De eerste zak is al op 🙈

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*