Facebook berichten mrt ’19

Op mijn Facebookpagina komen veel tips voorbij. Vaak tips die niet apart op mijn website komen. Daarom verzamel ik ze maandelijks hier. Deze maand mijn google-maps kaart met 100% glutenvrije locaties, een heerlijke glutenvrij high limonade en nog veel meer!

High limonade bij The Food Club

Voordeel coeliakie door Potje geluk kindercoaching

Simone: “Supermoeder! Wow, dat klinkt en ik krijg dit compliment net zomaar op een besloten fb groep. In de groep alleen maar ouders met een kind met coeliakie. We geven elkaar tips, denken mee over traktaties en het schoolkamp want help, weer kans op kruisbesmetting of zelfs niks te eten voor je kind en we steunen elkaar want wat is het k.. als je kind weer niet mee kan doen en ze verdrietig of boos thuis komen, buitengesloten door miniscuul kleine gluutjes.

En we zijn allemaal superouders, we helpen, steunen, onderwerpen restaurants aan een kruisverhoor, troosten onze kinderen. Maar ik zie ook steeds vaker een voordeel, zo kan dochterlief goed met teleurstellingen omgaan, is ze behoorlijk creatief (mag ik hier geen bolletje schepijs, dan haal ik daar bij de snackbar wel een magnum) en kan ze haar boosheid en verdriet op haar eigen manier verwerken. Ze is veerkrachtiger geworden en staat stevig in haar sneakers en dat is toch precies wat elke superouder voor zijn kind wenst.

En dan ga ik nu nog even na glunderen van dat hele mooie compliment.”

Nationale pannenkoekendag

Het is vandaag Nationale Pannenkoekdag. Dit is de dag dat basisschool leerlingen pannenkoeken bakken voor ouderen in de buurt. Maar natuurlijk eten wij vanavond ook lekker pannenkoeken. Volgens het recept dat alle kinderen in de buurt graag eten. En waarvan mijn kinderen steevast in restaurants zeggen “thuis is het lekkerder”.

Glutenvrije paprika chips

Yes! De paprikachips van Albert Heijn is nu ook glutenvrij!


Welke gluten is WEL goed voor darm en deeg

Tarwe met gluten waar coeliakie-patiënten WEL tegen kunnen. Dit artikel van het NRC gaat er uitgebreid op in.

Gewonnen!

Jelle won het pakket van Food2Love.nl. En wat een leuke foto kregen wij van hem. Geniet ervan Jelle!

Kaart met 100% glutenvrije spots

kaart-100%-glutenvrij

k heb zojuist de Belgische glutenvrije spots in mijn lijst en op de kaart bij gewerkt. Al deze restaurants/bakkers/winkels zijn 100% glutenvrij! Als je aanvullingen hebt, dan hoor ik die graag.
(De Nederlandse spots had ik al bijgewerkt. De rest van Europa moet ik nog doen…)

Onduidelijke verpakking boekweitpannenkoekenmix Smaakt

Hebben jullie het nieuwe glutenvrij magazine van de Nederlandse Coeliakie Vereniging al gezien? Ik vind h’m mooi geworden, beetje Dille & Kamille-uitstraling en daar houd ik van.

Maar daar wil ik het nu niet over hebben. Hebben jullie onderstaand stukje gelezen? Deze vraag over Smaakt stuurde ik in. Ik vind de verpakking na aanpassen nog steeds niet duidelijk…

IJs met glutenvrij hoorntje!

Onze ijsboer gaat vandaag weer open. En reken maar dat wij binnenkort weer op de stoep staan voor een ijsje. Met glutenvrij hoorntje!

Gelukkig zijn er steeds meer ijssalons die ook glutenvrije hoorntje hebben. Hier vind je de lijst: IJssalons waar je een glutenvrij ijsje kan krijgen!

Glutenvrije tortilla’s

Sophie glutenvrij: “Bij Albert Heijn verkrijgbaar. Diverse soorten gluten- en lactosevrije tortilla’s van het merk La Morena!
Zowel gele maïs tortilla’s als blauwe maïstortilla’s, beide 10 stuks voor slechts € 2,39.

Ook zijn er gluten- en lactosevrije tostada’s voor € 1,99 verkrijgbaar van dit merk.”

Eén antwoord op “Facebook berichten mrt ’19”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*