Facebook berichten mrt 2022

Op mijn Facebookpagina komen veel tips voorbij. Tips die niet apart op mijn website komen. Daarom verzamel ik ze maandelijks hier. Deze maand o.a. glutenvrije vleesvervangers, glutenvrije cheesecake en een glutenfout…

Glutenvrij en vegetarisch, deel 1

Ik lees op verschillende plekken ‘er zijn niet veel glutenvrije vleesvervangers, daarom eet ik niet vegetarisch‘. Daar ben ik een ingedoken. Albert Heijn heeft 24 glutenvrije vleesvervangers.

Glutenvrij en vegetarisch, deel 2

Ik lees op verschillende plekken ‘er zijn niet veel glutenvrije vleesvervangers, daarom eet ik niet vegetarisch’. Daar ben ik een ingedoken. Picnic heeft 20 glutenvrije vleesvervangers:

Glutenvrij en vegetarisch, deel 3

Kan een afbeelding zijn van eten en binnen

Mijn broertje eet vanaf zijn 6e vegetarisch. Mijn moeder kookte al snel voor het hele gezin vegetarisch. Destijds (1984) waren er sowieso nog geen vleesvervangers. Dus wij aten ei, tofu, paddestoelen, bonen, kaas, noten, zaden, pinda’s, ..

We aten wereldgerechten voordat Knorr er überhaupt aan gedacht had. Taco’s met bonen, curry’s, boekweit met pindakaas, kleine rijsttafel met sperziebonen en satésaus, …

Ondertussen eet ik wel regelmatig vlees. En naast de ‘normale’ vegetarische maaltijden probeer ik soms een glutenvrije vleesvervanger. Er zijn er best veel. AH bijvoorbeeld heeft er al 24 en Picnic 20. Zie mijn vorige posts.

Ps: Als je volledig vegetarisch wil eten, bespreek dan met een diëtist gespecialiseerd in coeliakie op welke voedingsstoffen je extra moet letten om geen tekorten te krijgen.

Toch gluten…

Normaal gesproken kijk ik altijd 2 keer voor ik iets eet. 1 keer in de winkel, 1 keer thuis voor ik het eet. Deze keer niet…

Deze granola stond in het glutenvrije vak. Gisteren at ik h’m op mijn werk als lunch. Na de lunch hadden we een feestje 🎉, ik was 12,5 jaar in dienst en daarvoor was er taart! Ik stond net met een collega te praten, toen ik pijn in mijn longen kreeg. Ik kreeg het koud en warm, het zweet sloeg mij uit en ik werd heel bleek. Ik dacht dat het door longcovid kwam, dat ik te veel energie had verbruikt. Een collega bracht mij naar huis en onderweg werd ik misselijk en moest ik overgeven. Thuis weer overgeven en daarna naar mijn bed gekropen. Toch gluten? Ja, toch gluten… De granola bevat haver, gerst en spelt… Shit!

Glutenvrije cheesecake

Gluten-lactosevrijekookkunst: Nieuw bij Albert Heijn: gluten-& lactosevrije cheesecake toetjes! Let wel op er zijn ook varianten die wel gluten bevatten, maar deze twee zijn sowieso gluten-& lactosevrij.

3 antwoorden naar “Facebook berichten mrt 2022”

  1. Foutje, kan gebeuren…..alleen zo jammer dat wij daar goed ziek van worden en dan ook zo snel na innamen.
    Gefeliciteerd met je 12,5 jarige werkjubileum.

  2. Ik zag vandaag bij ‘mijn’ AH ook deze granola staan in het glutenvrije vak. Heb gemeld dat dit absoluut niet kan en heel erg vervelende consequenties kan hebben voor mensen die glutenvrij moeten eten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*