Facebook berichten nov. ’16

logo ikbenglutenvrijSommige berichten komen niet hier op de website, maar wel op mijn Facebook-pagina. Hieronder deel ik mijn belangrijkste Facebook-berichten van de afgelopen tijd.

Wil je de berichtjes eerder zien? Volg mij dan op Facebook!

 

Glutenvrije winkel in Groningen!

baas_glutenvrij-groningen

Glutenvrij gebak bij Dekamarkt

dekamarkt-glutenvrij

Seu-li-a-wattes?

"COELIAKIE IS DE MEEST ONBEKENDE VOLKSZIEKTE

wist je dat 1 op de 100 mensen coeliakie heeft? En maar 1 op 8 de diagnose heeft gekregen? Gastblogger Mirjam verteld over haar leven met Coeliakie."

http://lifeway.nl/seu-li-a-wattes/

 

Bavaria glutenvrij bier

bavaria

Mijn favoriete ontbijtkoek

das-andere-koek

Mijn favoriete ontbijtkoek is terug van weggeweest! Te koop bij Glutenvrije webshop.

Het leven van een glutenvrije moeder

schoolontbijt_2016

Gisteren: op zoek naar boekweitmeel voor de pepernoten, kijken wat de andere kinderen krijgen voor het Het Nationaal Schoolontbijt en gelijkwaardige vervangers verzinnen, krentebollen bakken.
Vanmorgen: brood afbakken en spullen bij elkaar zoeken voor het Schoolontbijt. Even op school blijven om te kijken of alles goed gaat. En vanmiddag pepernoten bakken en een deel verdonkermanen om zaterdagochtend bij de haard te kunnen leggen (zodat Mirthe ook iets heeft tijdens de intocht).
Morgen is het Sint Maarten, daar hebben we al duidelijke afspraken over gemaakt: alleen verpakt snoep pakken, na afloop kijken we wat er glutenvrij is of niet en kunnen we het ruilen (hiervoor heb ik al extra veel glutenvrij snoep in huis). Dit jaar trouwens met beiden ook afgesproken dat ze snoep aan mij mogen verkopen šŸ˜‰.
En overmorgen komt Sinterklaas aan…

Maar ik heb het er allemaal voor over als ik dat lachende gezichtje zie!

 

Schoolontbijt

Alles wat ik vanmorgen heb meegegeven voor het schoolontbijt, is ongeopend mee terug. Ze heeft alleen maar dingen van daar gegeten.

Vergelijking pepernoten-mix

boekweitmeel

Afgelopen week plaatste ik bovenstaande foto van het Boekweitmeel van de Action, met het bijschrift 'boekweitmeel voor de pepernoten'. Ik kreeg vaak de reactie 'Bij de jumbo heb je een glutenvrije (en maisvrij) pepernoten en speculaas mix'.

Ja, dat weet ik wel, maar ik ben zo blij met mijn eigen recept dat ik voorlopig geen ander ga proberen. Zeker nadat ik de ingredienten van de Peaks-mix en mijn recept vergeleek: Het lijkt wel verdomd veel op elkaar! Alleen de Peaks-mix heeft iets meer onnodige toevoegingen en meer suiker.

Ik vergeleek ook de prijs: Voor de Peak-mix inclusief toe te voegen ingredienten betaal je € 2,68 per 300 gram. Voor mijn recept betaal je (omgerekend naar 300 gram) € 1,65. Meer dan een euro verschil!
– En als je bedenkt hoeveel pepernoten ik in dit seizoen maak, is dat al snel een winst van € 10 –
 

 

Winnaar pepernotentest

pepernoten-recept

 

Het Meisje met de voedselallergie heeft vandaag mijn pepernoten-recept uitgeprobeerd. Hij kwam als winnaar uit de bus!

 

Margriet

margriet

Kijk, ik sta ik de Margriet!
Bij de interviews met Glutenvrij hoort erbij en Glutenvrije mama.

Glutenvrije moeder in actie

Deze glutenvrije moeder moet vandaag weer in actie. School heeft deze week een paar activiteiten waar ik voor een alternatief moet zorgen.

  • Maandag gaan ze met brooddeeg chocolade-letters kleien. Ik maak glutenvrij brooddeeg volgens het recept van mijn serendipity
  • Dinsdag komen de strooipieten. Vanmiddag lever ik een zakje glutenvrije pepernoten bij piet thuis.
  • Donderdag gaan de kinderen uit Mirthe's klas pepernoten bakken. Hoe we dit #glutenvrij gaan oplossen, dat weet ik nog niet. Zie hier voor de email die ik aan de juf heb gestuurd.

Zoektocht naar baking soda

baking-soda

Hele winkel doorgezocht naar Baking Soda voor brooddeeg. Volgens de website moesten ze het hebben. Maar niet bij de bakspullen, niet bij de Amerikaanse spullen. Bij navraag bleek dat hij bij de glutenvrije spullen stond.

Mijn verhaal op Firma mama

haar-verhaal

Vandaag een gastblog van Mirjam. Mirjam en haar dochtertje Mirthe hebben beide Coeliakie. Op haar blog
ikbenglutenvrij.nl schrijft Mirjam artikelen over Coeliakie en over het glutenvrije leven die zij leiden. Wat is deze ziekte precies? Dat Coeliakie invloed kan hebben op je vruchtbaarheid en zwangerschap, weet Mirjam helaas maar al te goed. Op Firma Mama deelt ze haar verhaal: Haar verhaal: een leven met coeliakie
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*