Facebook berichten nov. 2019

Op mijn Facebookpagina komen veel tips voorbij. Vaak tips die niet apart op mijn website komen. Daarom verzamel ik ze maandelijks hier. Deze maand o.a. een heerlijke glutenvrije high tea, glutenvrije moorkop, pepernoten pindakaas en mona toetje kruidnoten!

Glutenvrije high tea

Heerlijk verwend bij glutenvrije Bakkerij Puur in Soest.
Er zat zo veel lekkers bij High tea dat we het niet eens op kregen…

Artikelen Lidl vast in assortiment?

Vinden jullie het glutenvrije assortiment van de Lidl ook zo fijn? Lekker en betaalbaar!
Een paar keer per jaar ligt het in de schappen. Zou het niet fijn zijn als het vast in het assortiment zit? Teken deze petitie!

Foto van Glutenvrijhoorterbij.

Glutenvrije moorkop

Voor de geboortedag van onze Boris & Sanne wilde ik eigenlijk naar de dierentuin of appeltaart bakken. Door omstandigheden ging dat niet, maar gelukkig had de Albert Heijn glutenvrij gebak. Eerder durfde ik deze Bossche Bollen niet aan, want gebak niet in glutenvrije bakkerij gemaakt… Maar vanwege alle positieve verhalen vandaag toch gedaan. Hij is heerlijk en helemaal nergens last van gehad!

Echte Mexicaanse glutenvrije tortilla’s

Hebben jullie vorige week Keuringsdienst van Waarde gezien?
Het ging over nacho-chips, tortilla-chips en totopo en hoe ze horen te smaken.

Als je tortilla’s maakt zoals ze dat al 8.000 jaar in Mexico doen, dan doe je dat alleen met mais, water en kalksteen voor de chemische reactie om de mais beter te kunnen verteren en zodat de tortilla niet uit elkaar valt.

In Europa mag dat helaas niet, daarom maken de meeste fabrikanten tortilla’s zonder kalksteen. Taiyari maakt ze als 1 van de enigen met calcium hydroxide, is een variant van de kalksteen voor de voedsel industrie.

Vanaf 17:25 kan je de Nederlandse fabriek van Karla zien.

Sinterklaascadeautjes voor glutenvrije foodies

Wie weet HET sinterklaascadeautje (ca. € 15) voor een glutenvrije foodie? (ikzelf ;-))
Ik ben mijn verlanglijstje aan het maken…
Ideeën voor jullie:

  • ijsbolletjesschep, ideaal voor het vullen van cupcake-vormpjes;
  • pannenlikker of deegschraper, fijn om de laatste resten deeg uit de kom te halen. Je kan er nauwelijks genoeg hebben;
  • maatlepels en maatbekers;
  • meelzeef, voor het luchtiger maken van je baksels (extra fijn bij glutenvrij);
  • een weeglepel voor het afwegen van kleine hoeveelheden;
  • Mepal Calypso afvalbakje voor op het aanrecht;
  • Muffinvorm met deksel, voor etentjes op school;
  • Een foodwrap! Kan je je brood in mee nemen en tegelijk gebruiken als placemat. Bv deze van Greenjump.
  • En kijk ook eens bij deze Musthaves van Laura’s Bakery

Experiment: Is glutenvrij ook gezonder voor mensen zonder coeliakie?

Gisteren bij the Food Detectives op NPO 3 een stuk over gluten.
Zeer interessant is het experiment waarbij een groep gezonde mensen glutenvrij gaat eten en elke dag een poeder met of zonder gluten moet eten. Is er aan het einde van het experiment verschil aan te wijzen tussen de twee groepen? Of met andere woorden: Is glutenvrij ook gezonder voor mensen zonder coeliakie/glutensensitiviteit?
Helaas staat het stuk niet meer online, maar als jij het wel kan vinden: Het stuk over gluten start bij 27:40.

Sinterklaas Pindakaas

Sinterklaas Pindakaas van Calvé is glutenvrij!

Glutenvrij nationaal schoolontbijt

School heeft glutenvrij brood besteld en wilde graag beleg e.d. apart houden. Maar Mirthe wilde liever zelf mee nemen…

Glutenvrij Mona toetje!

Glutenvrij Mona toetje van de maand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *