Facebook berichten okt. ’18

Op mijn Facebookpagina komen veel tips voorbij. Vaak tips die niet apart op mijn website komen. Daarom verzamel ik ze maandelijks hier. Met deze maand onder andere glutenvrije poffertjesmix, glutenvrije foe yong hai, glutenvrije bagels en glutenvrije kant-en-klare havermoutpap.

UIT ETEN MET EEN GLUTENVRIJ DIEET

Tip van Glutenvrije diëtist:

“Hoe je veilig uit eten kunt gaan als je glutenvrij moet eten? Als ik uit eten ga stel ik altijd verschillende (open) vragen over de bereiding van mijn maaltijd. Maak het bespreekbaar en zorg dat het personeel weet dat jij niet zomaar voor de leuk glutenvrij eet, maar omdat je er anders ziek van wordt.

Ik eet glutenvrij, wat kunnen jullie voor me maken? Hoe gaan jullie om met kruisbesmetting? Hoe hebben jullie de allergenen in kaart gebracht? Maar ook: hoe wordt de patat gefrituurd? Hoe wordt het brood afgebakken? Hoe wordt de saus gemaakt? En mocht je ergens over twijfelen, dan kun je ook nog vragen naar de ingrediënten van een bepaald product of vragen of je de verpakking mag zien.

Gaat het je wat ver? Misschien. Maar hierdoor hou je wel zelf de touwtjes meer in handen, in plaats van het over te laten aan het (regelmatig onwetende) personeel. En natuurlijk snap ik dat je soms geen zin hebt om in gezelschap veel vragen te stellen. Stel er dan – aan tafel – gewoon ééntje: ik volg een speciaal dieet, mag ik even met de kok overleggen wat er mogelijk is? ? gevolgd – in de keuken – door wat je verder wilt vragen.”

Glutenvrije poffertjesmix via Picnic?

glutenvrije-poffertjes

In mijn bericht van gisteren kon je zien dat mijn dochter poffertjes at. Ik kreeg hier veel vragen over:
“zelf gemaakt?”
“poffertjes met pancake mix?”

Deze zaten al heel lang in de vriezer. Ik maakte ze volgens het recept van Glutenvrij Jeandrine.

Maar nog lekkerder zijn poffertjes van de mix van Lisa’s choice (zie mijn blogspost poffertjesmix). Helaas is deze niet meer te krijgen. Maar ik kreeg deze week goed nieuws! Picnic heeft interesse in deze poffertjesmix. Als we nu allemaal aan Picnic doorgeven dat we deze mix graag willen, loopt de aanvraag waarschijnlijk sneller.

Verwendiner op de bank

glutenvrij-verwen-diner

Verwen diner op de bank. Dat heeft ze wel verdiend op de dag dat ze precies 6 jaar glutenvrij is!

Glutenvrije havermoutpap

glutenvrije-havermoutpap

Tip van Koos Glutenloos: “Iemand al bekend met deze? Ik spotte hem vandaag bij de de Älbert Heijn en ben reuze benieuwd!”

Mijn kleine foodblogger

mijn-kleine-foodblogger

Glutenvrij bij Aldi

foe-yong-hai-glutenvrij

Tip van Janine: “Wauw! Geluksmomentje van het weekend ? is glutenvrij (kan sporen bevatten van gluten) ga ik maandag lekker eten ??
Gekocht bij Aldi ?

Glutenvrije bagels om thuis af te bakken

glutenvrije-bagels

Tip van Glutenvrij Snackerij: “Wist je dat… je bij Bagels&Beans glutenvrije bagels kunt kopen om thuis af te bakken? Ze komen verpakt in ovenfolie en kosten €1,65 per stuk. Vanaf 10 st zijn ze €1,50. Even 8 minuten afbakken op 180 graden in ‘t zakkie (dus ook veilig om af te bakken op je werk, vakantie of bij vrienden) en je hebt een heerlijke crispy bagel die zacht is van binnen en onwijs lekker smaakt. Een tijd terug waren ze wat aan de kleffe kant maar de receptuur is nog niet zo lang geleden vernieuwd dus ze zijn nu lekker luchtig.”

Bake off Vlaanderen glutenvrij

Neurologische klachten na het eten van gluten

Artikel Scientias: Razendsnel lijntje tussen de darmen en het brein ontdekt.
En dit is het originele Engelse artikel, WEL met bronvermelding naar het originele artikel. Wel zo volledig (en zo netjes). https://www.futurity.org/gut-brain-connection-1871442/

Glutenvrij assortiment bij Picnic

Yes! Online supermarkt Picnic heeft een nieuw glutenvrij assortiment. En nog wel van 1 van mijn favoriete merken Lisa’s choice gluten free.
#nonspon #glutenvrij #coeliakie

glutenvrij-assortiment-picnic

2 antwoorden naar “Facebook berichten okt. ’18”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*