Facebook berichten okt. ’19

Op mijn Facebookpagina komen veel tips voorbij. Vaak tips die niet apart op mijn website komen. Daarom verzamel ik ze maandelijks hier. Deze maand o.a. sinterklaas-lekkers van de Jumbo, glutenvrije dorpen en een nieuwe glutenvrije winkel in Amsterdam!

Glutenvrije Sinterklaas-lekkers bij Jumbo

Glutenvrije voedsel-glitters bij Jumbo

Glutenvrij Snackerij: Deze vloeibare en eetbare glitters van GELITA ontdekten wij onlangs bij de Jumbo Supermarkten en hoe tegek is dit? Multi toepasbaar; denk aan topping over Freak Shakes of een lekkere Latte Macchiato, maar ook als prachtige glaze over een taart of cupcakes. Geen aandelen, geen promo/spon gewoon iets wat we interessant vinden en graag met jullie delen.

En wat we helemaal geweldig vinden is dat er bij een gewoon product ook een “GLUTENVRIJ” vermelding op het etiket staat. Zo makkelijk kan het zijn.

Glutenvrije Broodjes bij Het Burgerhuis in Hilversum

Gebaksjuwelier: Super trots op deze samenwerking! ?
De Gebaksjuwelier levert de glutenvrije hamburgerbroodjes aan Burgerhuis Hilversum Daar maken ze de lekkerste burgers, met keuze uit diverse soorten rund, vis, vegan, halal en heel veel verschillende toppings. En glutenvrije frieten! ?

Check de website van het huis voor de lekkerste burgers voor meer info https://burgerhuis.nl/ ??

Keuzestress

Ik stond net in de supermarkt, maar geen idee wat ik moest kopen. Ik ben namelijk alleen thuis, hoef geen rekening te houden met mijn kieskeurige huisgenoten en niet met voorraad die op moet. Heb spontaan geen idee meer wat ik wil eten! Zo veel keus, zo veel lekkers!

Dus weer naar huis en mijn stapel ’te maken recepten’ doorgebladerd. Enige eisen: glutenvrij en vegetarisch

Wordt het:
a. Dahl met zoete aardappel en linzen van Must be yummie
b. Wintersalade met quinoa, sinaasappel en pistache van Allerhande
c. Quinoa salade van Glutenvrije dietist
d. Sticky shii-take met gember uit de wok van Allerhande
???

Het werd:

Twee berichten over coeliakie in Tubantia:

<img src="https://www.tubantia.nl/enschede/mst-arts-steeds-meer-diagnoses-van-mensen-met-coeliakie~a72bc9b5/159149002/"/>

Mirthe 7 jaar glutenvrij!

Mirthe is vandaag 7 jaar glutenvrij!
Dat vierden we met taartjes bij MADONNA in Amersfoort. De… (eigenaar? kok?) vertelde dat zijn dochter ook coeliakie heeft, daarom hebben ze (naast de verschillende glutenvrije taartjes) ook lekker glutenvrij brood en is het grootste deel van de dinerkaart glutenvrij. Wij gaan binnenkort weer om te proeven!

Coeliakie knuffel

<img src=”https://www.giantmicrobes.com/us/media/catalog/product/cache/2/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/c/e/celiac-cluster_1.jpg“/>

Knuffels in de vorm van bacteriën, virussen en ziektes. Ook een coeliakie-knuffel. Grapig ?!

De glutenvrije bruiloft van Mirjam (ik dus ;-)) op Smaakvol glutenvrij

Glutenvrije bonbons bij Sweet Sisters

Dochterlief heeft gisteren bonbons gemaakt bij Sweet sisters in Amersfoort. Deze was speciaal voor mij! ♥

Glutenvrije dorpen!

Op mijn site staat een lijst met hotels waar glutenvrij eten (bijna) net zo normaal is als thuis. Bijvoorbeeld omdat de eigenaar coeliakie heeft.
Maar wist je dat er ook 3 dorpen/streken zijn die zich gespecialiseerd hebben in glutenvrij eten? Namelijk in Belgie, in Duitsland en in Spanje!

Nieuwe glutenvrije winkel in Amsterdam

G’ in West: Yes! We zijn open

En natuurlijk staat deze op mijn kaart Uitsluitend Glutenvrij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*