Facebook berichten okt. 2021

Op mijn Facebookpagina komen veel tips voorbij. Tips die niet apart op mijn website komen. Daarom verzamel ik ze maandelijks hier. Deze maand vraag ik jullie om innovatieve voorbeelden, vraag ik of jullie ook een hogere energierekening hebben door coeliakie en breng ik mijn lijstje met glutenvrije kinderboeken weer onder de aandacht.

Laat je niet beperken door het dieet!

Ik roep het regelmatig, maar soms is dat makkelijker gezegd dan gedaan…
Ik ben bezig met een blog met innovatieve voorbeelden van mensen die een leuke oplossing vonden.

Bijvoorbeeld:

  • een meisje dat glutenvrije pizza liet bezorgen in een pizzeria;
  • een man die weliswaar de hele reis op rijst en bonen leefde, maar wel de hele transsiberie express heeft gedaan;
  • een meisje dat ondanks haar coeliakie, wel mee deed aan de cupcakecup;

Heb jij leuke voorbeelden? Laat het mij weten!

Meer energieverbruik door coeliakie?

Gisteren kwam ik er achter dat wij bijna 10% meer energie verbruiken dan andere gezinnen met 4 personen. We betalen dus bijna € 100 meer. En dat terwijl wij milieubewust zijn en zo weinig mogelijk onnodige energie verbruiken…

Dit verhoogde verbruik komt denk ik door onze coeliakie:

  • We hebben een extra vriezer voor baksels en inkopen (als producten in de aanbieding zijn of van verder weg komen);
  • We gebruiken de oven veel vaker (gemiddeld zo’n 5 keer per week);
  • We gebruiken de vaatwasser veel vaker (gemiddeld 2 keer per dag).

Hoe zit dat met jullie?

Kinderboeken over coeliakie

Deze week start de Kinderboekenweek!
Weet je dat er veel kinderboeken over coeliakie bestaan? Op mijn site vind je een lijst van deze boeken, gesorteerd op leeftijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*