Facebook-berichten sept. 2020

Op mijn Facebookpagina komen veel tips voorbij. Tips die niet apart op mijn website komen. Daarom verzamel ik ze maandelijks hier. Met deze maand o.a. een lijst met de 24 bakkers die dagvers glutenvrij brood maken, een lijst met meer dan 100 mogelijke symptomen van coeliakie, en nog wat tips voor glutenvrije producten.

Bakkerij Puur start weer!

Vanaf 10 oktober zal er met regelmaat een kraam van de bakkerij zijn bij Hoeve Ravenstein in Baarn tijdens hun kleinschalige markten. Verder kunt u via de webshop bestellen en kiezen voor afhalen in Amersfoort of verzenden met DHL. De webshop zal vanaf 1 oktober weer online zijn.

Lijst dagvers glutenvrij brood

glutenvrij-brood

Naar aanleiding van de blog van Gebaksjuwelier en de vraag van Craft Coffee & Pastry heb ik mijn lijstje Dagvers glutenvrij brood aangepast. Hier vind je de 24 (!) glutenvrije bakkers van Nederland.

Lekkere rijstwafels Jumbo

Glutenvrije zusjes: “Wat zien ze er feestelijk uit, vind je niet? Of de meiden ze lekker zullen vinden, weet ik niet. Ik vind ze lekker, maar de framboos wel wat zuur. De caramel lekker zoet 😊.”

Glutenvrije vegan lasagne

Gewoon Vegan: Vegan lasagne! Nog een leuk nieuwtje van Albert Heijn😃

Glutenvrij High Wine

Meer dan Glutenvrij: Een mooi lijstje met maar liefst 21 plekken waar je glutenvrij kunt ‘high winen’. Heeft iemand een van de plekken al een keer uitgeprobeerd? https://www.highwine.nl/glutenvrij/

In deze lijst staat overigens The Food Club nog niet in deze lijst…

Glutenvrije hoorntjes in Amsterdam

Ja!!!
Eindelijk is zijn er ook in Amsterdam ijssalons met glutenvrije hoorntjes!(Foto is overigens genomen in Amersfoort bij IJsvanvitelli.

Lisa’s choice finalist Amsterdam Food Pitch

Lisa’s choice gluten free gebak is 100% biologisch, 100% glutenvrij, 100% vegan en 100% zonder geraffineerde suikers met als resultaat 100% delicious! In de smaken Choc Chia en Lemon Moringa.“Dat we nu in de finale staan, is een prachtige kroon op onze ambitie om onszelf iedere keer weer uit te dagen om heerlijke en kwalitatieve glutenvrije- en vegan producten te blijven ontwikkelen!” Succes! Ontmoet alle finalisten en stem op jouw favoriet via www.amsterdamfoodpitch.nl/stemmen

Glutenvrij tosti-ijzer op school

Glutenvrije zusjes: “Mama, er staat een tosti apparaat in mijn nieuwe lokaal. We krijgen een vaste tosti dag en dan mag ieder groepje een tosti bakken…..Kan ik dan ons tosti apparaat meebrengen. …..Ik zag het al voor me, iedere week dat ding mee op en neer, wat een gesjouw, weer een nieuwe dan? …..Vandaag kocht ik deze inderdaad nieuw bij Action voor €8,95. Het is me de stress van het vergeten of kapot vallen niet waard. Stickers erop en genieten maar 😍.”

Uitleg over coeliakie op school

In Mirthe’s klas hebben ze gisteren deze aflevering van Het Klokhuis gekeken. En ook al is het dezelfde klas als vorig jaar, en weten ze dus al aardig wat glutenvrij is, ze zaten nog steeds vol vragen die ze na afloop allemaal aan Mirthe stelden.
“Als ik op fruit spiesjes trakteer, mag jij die dan?”
“Kan je dood gaan aan coeliakie?”
“Waar krijg jij last van als je gluten eet?”

Lijst met symptomen coeliakie

Als je (onontdekte) coeliakie hebt, kan je verschrikkelijk veel uiteenlopende symptomen hebben. Meer dan 100 staan er ondertussen in mijn lijst, en die is nog niet volledig…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*