Facebook berichten sept. 2021

Op mijn Facebookpagina komen veel tips voorbij. Tips die niet apart op mijn website komen. Daarom verzamel ik ze maandelijks hier. Met deze maand o.a. Simone’s glutenfree bakery zoekt opvolger, bakcursus tortilla’s en glutenfout…

Taartjes eten en plannen maken

Wisten jullie al dat Rose & Vanilla in Utrecht volledig glutenvrij is?

Gisteren kwamen we hier met een aantal toppers van Gelukkig & Glutenvrij bij elkaar om gezellig taartjes te eten en plannen te maken.
Met Ilona van metzondergluten.com, Edgar de glutenvrijevader, Marina van Marina’s Eetgewoontes en Bianca van De Coeliakie Coach.

Kijk voor meer restaurants, winkels en bakkers die volledig glutenvrij zijn op mijn blog Uitsluitend Glutenvrij.

Simones glutenfree bakery zoekt een opvolger

Iets voor jou?

Bakcursus tortilla’s?

Ik kan aardig koken en bakken, al zeg ik het zelf. Toch zijn er een paar dingen die ik niet onder de knie krijg. Tortilla’s bijvoorbeeld en andere ‘pannenkoekjes’ die niet als beslag in de pan gaan. Een andere uitdaging is het spuiten met een spuitzak. Dat wordt bij mij altijd 1 grote knoeiboel. Uitrollen van deeg, is ook zo’n drama… Het lukt wel, maar dan met zo veel meel dat het deeg niet meer lekker is.
Zijn daar cursussen voor? En wat is jouw bakuitdaging?

Glutenfout…

Gek genoeg geen heftige reactie, maar wel erg moe. Dus ik kruip nog een paar uurtjes in bed (die bak is voor de zekerheid).

Dochter heeft wel een paar keer over gegeven, terwijl zij slechts een ini mini hapje op had. Zij is nu wel gewoon naar school.

Doordat zij de kipnuggets niet lekker vond en de rest niets geks proefde, ging bij mij een belletje rinkelen: zijn dit wel glutenvrije kipnuggets? Hadden we niet ook nog glutenvolle in de diepvries liggen? Daar had man geen rekening mee gehouden…Bijzonder dat Mirthe dingen met gluten niet lekker vindt!

Kijk voor al onze glutenfouten sinds 2013 op Onze glutenfouten.

Eva: Ellen had een buitenbaarmoederlijke zwangerschap

Ellen had een buitenbaarmoederlijke zwangerschap en hyperemesis gravidarum (extreme zwangerschapsmisselijkheid en braken). Rond haar zwangerschappen werd coeliakie geconstateerd.
Lees het in dit artikel van Eva.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*