Facebookberichten maart 2016

ik ben glutenvrijSommige berichten komen niet hier op de website, maar wel op mijn Facebook-pagina. Hieronder deel ik mijn belangrijkste Facebook-berichten van de afgelopen tijd.

Wil je de berichtjes eerder zien? Volg mij dan op Facebook!

Krentebollen (of krentenbollen)

krentebollen

Deze blog schreef ik al heel lang geleden. Maar hij had nog geen foto….
Gelukkig maak ik het recept regelmatig, zodat ik nu eindelijk een foto kon toevoegen!

Boekweit-ontbijt

boekweit_ontbijt

Meestal neem ik havermoutpap als ontbijt (in de winter). Maar deze dag was de havermout op en nam ik boekweit:
1 kopje boekweit, 1 banaan in plakjes, 1 kopje soyamelk, 1 kopje water en een eetlepel cacao.
10 minuutjes koken. Mmm!

Frans sterrerestaurant wordt volledig glutenvrij

Mooi nieuws op Misset Horeca:

Het Franse restaurant L’Auberge de la Feniere dat een Michelinster heeft, krijgt een volledig glutenvrije menukaart. De dochter van chefkok Reine Sammut heeft coeliakie. Het restaurant, dat onderdeel is van een hotel dat door de Sammuts wordt gerund, biedt haar gasten nu een speciaal glutenvrij menu tegen gereduceerd tarief aan.

Ontmoeting coeliakiemaand

Mirjam in de trein

Onderweg naar Utrecht CS voor ontmoeting Coeliakiemaand

Duizeltje

duizeltje

Ik ben foto's van mijn website aan het aanpassen.
Bijvoorbeeld deze van Duizeltje.
 

#bakjeseten

bakjeseten 20160315

#‎bakjeseten‬

Tompouces bij Sligro

Sligro - tompouces

Tips van Glutenvrije tips: mocht je een keertje bij de Sligro zijn, ze hebben nu meer gebakjes (zelfde als van de jumbo) maar ook: tompouces!
en oh zo lekker

Gebaksjuwelier

Gebaksjuwelier

Op weg van Limburg naar huis even langs de Gebaksjuwelier voor ‪#‎glutenvrije‬ croissants.

Kaasfondue

kaasfondue

#bakjeseten: kaasfondue

André van Duin

Rudolph's bakery met Andre van Duin

Het gerucht gaat dat André van Duin ook coeliakie heeft. Zullen we het maandag a.s. eindelijk weten?

Vlozaad

krentebollen

He, he, eindelijk weer vlozaad in huis. Baksels worden er zo veel beter van!

Mama, …

"Mama, kan je ook een glutenvrije coeliakie hebben? Dat je geen glutenvrij mag?"

Fu yong hai

fu yong hai

Wij aten Fu Yong Hai, recept van kookdewereldrond.blogspot.nl

Vergeten…

Tony's melk-zeezout-karamel

Ik had een gezellige en interessante avond bij MissGlutenvrij.nl. Harmke, ik ben toch iets vergeten: deze zat nog in mijn tas, was voor jou bedoeld. Nu eet ik h'm lekker zelf op ?.

#bakjeseten

bakjeseten 20160226

Zelfs ‪#‎bakjeseten‬ op mijn werk, waar de kinderen niet bij zijn.

Nederlandse Coeliakie dag

De agenda voor de Nederlandse Coeliakie Dag is bekend.
Ik heb er nu al zin in! Ben al aan het uitzoeken naar welke lezingen ik wil.

Mugcake

mugcake

Mooi ontbijtje: mugcake, recept van Het Meisje met de voedselallergie. Ik gebruikte kiwi-appelmoes als fruitmoes.

Pindakaaskoekjes

pindakaaskoekjes

Recept van Glutenvrijemama

Bosvruchten Ontbijttaartje

bosvruchten ontbijttaartje

recept van Oh My Pie

Ontbijtmuffins

recepten

Ben mijn 'te maken recepten' aan het uitzoeken. Zitten wel erg veel ontbijtmuffins met havermout bij. Binnenkort maar eens maken!

Deze vind je misschien ook interessant

2 reacties op “Facebookberichten maart 2016

    • Ik eet ze zonder problemen. Harmke eet ze ook zonder problemen.
      Harmke (Miss Glutenvrij) zocht het in 2014 uit.

      “Tony’s <3. Deze variant is erg lekker. Ik krijg vaak de vraag of Tony’s wel glutenvrij is omdat op de verpakking staat ‘kan sporen van gluten bevatten’. Ik mailde in februari met Tony’s, dit schreven zij toen:

      Hi Harmke,

      Onze chocolade (op onze limited met koek en chilipeper na) is in principe glutenvrij 🙂 Omdat in de fabriek waar het geproduceerd wordt ook producten met gluten worden gemaakt, hebben we besloten om ‘kan gluten bevatten’ op onze wikkel te vermelden. Dit omdat er hierdoor een kleine kans op sporen van gluten in de chocolade bestaat. We doen er echter alles aan om dit te voorkomen.

      Met vriendelijke chocogroet,"

      Bron: http://missglutenvrij.nl/2014/12/07/eetdagboek-november-2014/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *