Facebookberichten mei ’19

Op mijn Facebookpagina komen veel tips voorbij. Vaak tips die niet apart op mijn website komen. Daarom verzamel ik ze maandelijks hier. Deze maand o.a. een fantastische sketch over gluten, goedkope glutenvrije nutbars en glutenvrije frikadellen bij de Jumbo.

Bijna 1.500 berichten…

tarwe

Ik wilde net een blog gaan schrijven over hoe streng je glutenvrij je moet eten vlak na de diagnose. Bleek dat ik daar al zo veel over geschreven heb, dat het weinig meer toe voegt…
Mijn blog raakt op sommige punten een beetje verzadigd, met bijna 1.500 berichten…

Glutenvrij op kamp

Dochterlief gaat dit weekend op kamp. Gelukkig is het glutenvrij prima geregeld. Er gaan maar liefs 3 coeliakie-kinderen mee, waarvan 1 van 16. Haar moeder zorgt voor alle coeliakie-kinderen voor eten, 1 leider warmt het op en het meisje van 16 zelf houdt in de gaten dat er geen kruisbesmetting plaats vindt. Wat fijn!

Gaat je kind ook binnenkort op kamp? Ik schreef een blog over Glutenvrij op kamp.

Glutenfout in ziekenhuis

 NCV heeft de wens dat overal in Nederland glutenvrije voeding beschikbaar is. Ook in ziekenhuizen. Om een goed beeld te krijgen van onze ervaringen met glutenvrij eten in ziekenhuizen, vroegen ze ons om mee te doen aan een online onderzoek. Dit herinnerde mij aan mijn ziekenhuis opname:

Bijna 11 jaar geleden (op de kop af) lag ik in het ziekenhuis voor de geboorte van mijn oudste dochter. Een week lang kreeg ik prima glutenvrije te eten. Helaas was de 7e dag er toch een foutje in geslopen…
Ik heb een (niet officiële) klacht ingediend bij het ziekenhuis, waarna ze nagegaan zijn wat er fout was gegaan. Fijn!

Humus-haverkoeken

Meesters van de Halm: “Het is internationale hummusdag! “Wat hebben deze hartige koekjes daar mee te maken?” denk je dan misschien. Nou, die zijn gemaakt van slechts 2 ingrediënten waarvan er één hummus is!”

Glutenvrije frikadellen van de Jumbo

De lekkere en betaalbare frikadellen van de Jumbo Supermarkten zijn weer verkrijgbaar via de webwinkel en in sommige winkels!

Goed artikel op nu.nl over hoe (on)gezond gluten eigenlijk zijn

https://www.nu.nl/gezondheid/5877333/hoe-ongezond-zijn-gluten-eigenlijk.html

Fantastische Sketch over glutenvrij

Deze sketch van Fuad Hassen vind je natuurlijk ook terug in mijn blog ‘Malediven mag geen gluten’, sketches over glutenvrij.

Nutbar Action

Action. 3 verschillende smaken.

Bosbessenmuffins

Ik denk dat het de week van de bosbessenmuffins is. 😉
Met Oh My Pie, Miss Glutenvrij en IKEETVRIJ.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*