Food Tag van Home of Comfort

foodEens per maand geven Suzanna (van Home of Comfort) en Elize (van Stories of a Coeliac) elkaar een opdracht. Het kan van alles zijn: een recept maken, een nieuw product proberen of juist iets heel anders. En dit keer kreeg Elize zeker een originele opdracht. Suzanna maakte namelijk een Food Tag. Twaalf vragen over eten die Elize moest beantwoorden (Zie haar antwoorden hier).
Aan het einde van haar blog zei ze: "Als je ht leuke vragen vindt, neem ze gewoon over!" 
Dat laat ik me geen twee keer zeggen. Dus hierbij mijn antwoorden op de vragen van Suzanna.

1. Als je iets voor de rest van je leven moest eten, wat zou je dan kiezen?

Fruit. Ik ben een echt fruitmonster, kan de hele dag door fruit eten.

2. Wat is je minst favoriete voedsel

Ik lust eigenlijk alles.

3. Wat kook je het liefst?

Ik kook graag 'met de seisoenen mee'. Er is dus niet iets dat ik het liefste kook.

4. Wat kook je liever niet?

Grote stukken vlees. Omdat ik het nut niet in zie van grote stukken vlees. Kleine stukjes ergens doorheen: Lekker. Maar zo'n groot stuk dat je bord beheerst? Nee.
Maar ik kook het ook liever niet, omdat ik er niet goed in ben. Dit soort dingen laat ik liever aan manlief over.

5. Wat is je favoriete brood?

Haverbrood van Mam's Mikske.
En Mirthe's favoriet is de bakmix van Semper.

6. Wat is je favoriete restaurant?

No Nonsense

7. Als je je eigen restaurant zou mogen beginnen, welke gerechten zou je op het menu zetten?

Ik zou een theehuis starten! (ook omdat ik geen avondmens ben)
Zo'n schattig huisje, in een mooie tuin. Waar je heerlijk kan bijkomen, bijkletsen en smullen van de lekkerste gebakjes. En geen gluut te vinden natuurlijk!

de verbeelding
 

8. Je mag je eigen ijsje bedenken, watvoor ijsje wordt het?

Gisteren zag ik bij de ijssalon de smaak sachertorte. Deze zag er heel lekker uit! Helaas was hij niet glutenvrij…

9. Heb je wel eens iets aan je huisdier gegeven omdat je het niet lekker vond?

Wij hadden vroeger kippen. Zij kregen alle restjes van ons eten, dus inderdaad vooral wat wij niet lekker vonden. Ze waren dol op pannekoeken!
Maar stiekem iets aan de hond geven? Nee, dat heb ik nooit gedaan. (Wij hadden ook geen hond).

10. Als je de bedenker van een voedingsmiddel kon ontmoeten, welke zou je dan kiezen en waarom?

Ik zou graag eens kijken bij een glutenvrije leverancier. Hoe worden die meelmixen gemaakt, waarom zitten er juist deze ingredienten in, hoe kom je op het idee om chiazaad of xanthaangom te gebruiken, zijn het enorme hoeveelheden zoals ik wel in andere fabrieken heb gezien (flessen spa per duizenden tegelijk), hebben ze ook een proeflab? Of gebeurd dit alles gewoon aan de keukentafel?

11. Vind je het leuk om te experimenteren met voedsel?

Ja! Elke week krijgen wij een groentepakket. Ik vind het leuk om elke keer weer uit te zoeken wat voor lekkers ik kan maken met die bijzondere groentes.
Maar ook bij het bakken maak ik regelmatig een nieuw recept. Soms is het geslaagd en wordt het in mijn vaste-recepten-voorraad opgenomen. Soms verdwijnt het in de prullebak.

12. Heeft jouw streek/stad een speciaal soort voedsel?

Wij hebben heel veel heerlijke streekproducten. Op Smaak van de Streek Markt worden ze verkocht, maar ook bij Landwinkels en allerlei andere mooie initiatieven.
Ik vind het heerlijk om op de Smaak van de Streekmarkt rond te struinen, maar ik koop er haast nooit iets. De broodkruimels vliegen daar in het rond…

Maar het bekendste streekproduct is denk ik het bier van Stadsbrouwerij De Drie Ringen (helaas niet glutenvrij)

Deze vind je misschien ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *