foodswap

Wie heeft er zin om mee te doen met de foodblogswap van februari/maart 2016?

… vroeg Carlijn aan de glutenvrije bloggers.
Ja leuk! Maar wat is dat?
Bij een foodswap krijg je een blog toegewezen en kies je een recept van die blog. Dat recept maak je (met enige aanpassingen) en plaats je op je eigen blog.

Ik kreeg Het meisje met de voedselallergie. Een leuke site vol heerlijke recepten zonder gluten, lactose, soja en geraffineerde suikers. Ik begon met het rondsnuffelen op haar site. Welk recept zal ik maken? Indiase tikka masala, Thais gehakt met belachelijk veel groente, mugcake, ontbijtmuffins met havermout en bosbessen, pompoen brownies, dead by chocolate of toch bietjes sorbetijs?

Het werden de ontbijtmuffins. Ook omdat ik daar makkelijk iets aan het recept kan veranderen. Dat is immers de opdracht!

ontbijtmuffin met haver en zomerfruit

Ingredienten

ingredienten_ontbijtmuffins

  • 250 gram glutenvrije havermout
  • 2 bananen
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 250 ml soyamelk
  • 25 gram boter
  • eetlepel kaneel
  • snuf jozo zout
  • 1 doosje diepvries zomerfruit (ontdooid)

Bereiden:

bananen prakken

  1. Verwarm de oven op 180 graden hetenlucht.
  2. Prak de bananen en voeg daarna alle ingredienten toe (behalve het fruit!). Meng alles goed door en roer op het laatst voorzichtig het fruit erdoor.

ingredienten roeren pakje_zomerfruit

3. Schep de muffins in een muffinvorm. Wij gebruikten hiervoor een ijsbolletjeslepel en siliconen bakvormen.

4. Bak de miffins in 25 minuten gaar.

Ze zijn meteen lekker, maar je kan ze ook goed invriezen.
Zoals de meeste glutenvrije baksels, moet je ze niet te lang buiten de vriezer bewaren.
Mijn dochters vinden ze heerlijk! Mijn oudste dochter mag wel gluten en lust geen banaan. Maar om deze muffins vraagt ze een paar keer per dag. Ik vind het geweldig: Ze eten eindelijk eens haver en krijgen zo wat meer vezels binnen. Deze gaan we vaker maken!

ontbijtmuffin met haver en zomerfruit

Deze vind je misschien ook interessant

Één reactie op “foodswap

  1. Pingback: Foodblogswap: Preischotel | Ik ben glutenvrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *