Foodswap

Via het coeliakieforum kwam ik het woord Foodswap tegen.
Ik had het nog nooit gehoord, maar ik vind het een leuk idee:

Hoe gaat het in zijn werk?
iedereen die mee wil doen meld zich aan en alle mailadressen worden verzameld via een site als bv lootjestrekken.nl krijg je een swapmaatje toegewezen waarvoor jij een pakketje gaat maken je spreekt af wat je gaat versturen bv 1 zoet baksel, iets wat je zelf erg lekker vind enz
je spreekt een datum af wanneer je het pakketje gaat versturen aan je swapmaatje.
Zo krijgt iedereen die meedoet een soort van verrassingspakketje met glutenvrije producten (en de recepten evt) om te proeven en uit te proberen.
Denk er wel aan dat het versturen van een pakketje 6,75 kost + de kosten die je hebt voor het maken van de producten maar als het goed is krijg je dat ook weer terug in de vorm van baksels van je swapmaatje. Misschien verstandig om wel een prijs af te spreken voor de baksels aangezien het best prijzig kan zijn denk ik.

Zoals ik al zei: Ik vind het een leuk idee!
Maar het versturen van zo’n pakketje is wel duur. Dan is dan weer jammer… Plus dat de post meestal niet zo voorzichtig om gaat met dit soort pakjes.
Het uitwisselen van deze pakketjes tijdens bijvoorbeeld de glutenvrije markt zou ik meer voor voelen. Of een swap-feestje in je eigen omgeving. Misschien eens organiseren?

2 antwoorden naar “Foodswap”

 1. Toevallig heb ik zo een pakketje gekocht via de site van bakparade.blogspot.nl en die verstuurde het in een envelop en zijn de kosten van verzenden maar 2.50. Dat scheelt dus enorm in de kosten en ik kreeg onwijs leuke en lekkere dingen doorgestuurd. Leuke idee dus.

  • Dag Esther,
   Ik ben erg benieuwd wat er in jouw food swap zat. Was het ook glutenvrij? Was het zelfgebakken? En kwam het niet helemaal in kruimels aan?
   Ik zie inderdaad op bakparade dat zij food swaps verstuurd en krijgt. Maar dit zijn (voor zover ik kan zien) kant-en-klaar dingen of ingredi├źnten. Die zijn inderdaad veel makkelijker te versturen dan bijvoorbeeld een zelfgebakken, glutenvrij cakeje of broodje.
   Groet, Mirjam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*