Wat een mooi verhaal!
Paula heeft zelf geen coeliakie. Sterker nog: tot voor kort kende ze niemand met coeliakie: “Tijdens mijn werk in de zorg heb ik 3 jaar met een cliënt met diabetes gewerkt. Elke keer als er getrakteerd werd (30 x per jaar of meer?) kreeg zij een suikervrije appelflap. In overleg heb ik voor haar en de rest suikervrije muffins gemaakt om de ´sleur´ te doorbreken. De reactie van deze cliënt was zo hartverwarmend dat die ervaring de basis was voor mijn gedrevenheid om ´iets met bakken en dieet´ te doen. Ik heb de banketbakkersopleiding gevolgd en daar werd gehamerd op het belang van gluten en de glutenontwikkeling in bv brood of bladerdeeg. Toen begonnen er bij mij allemaal belletjes te rinkelen. Wat als je geen gluten mag, hoe zit dat dan? Vanuit die fascinatie ben ik mij gaan verdiepen in coeliakie en glutenvrij bakken. De eerste taart die ik in september heb gemaakt voor een jongen met tarwe-intoleratie was een geweldige ervaring. Deze jongen werd 12 en had nog nooit een echt gebakje of stuk taart gegeten (i.v.m. notenallergie waren de Progress gebakjes uit den boze). Weer een stukje bevestigd dat ik op de goede weg zit, wat mij aangaat. Ja, nu ken ik een aantal mensen met coeliakie en, hoewel ik alle klachten niet aan den lijve ondervind en zo een broodje bij de bakker kan kopen, wil ik mij inzetten voor mooie, lekkere en ook gezonde verse producten.”
Paula wil een glutenvrije bakkerij opzetten in de omgeving van Culemborg. Ze is nu zich (heel uitgebreid!) aan het inlezen in het glutenvrije dieet en het glutenvrije leven. Hier houdt ze een blog over bij: De gebaksjuwelier.
Mooi verhaal, inderdaad! Culemborg is voor mij helaas een eind uit de richting, maar ik heb de blog gevolgd. Bedankt voor de tip!
Pingback: Gebaksjuwelier – glutenvrije bakker! | Ik ben glutenvrij
Pingback: Dagje mee lopen met de Gebaksjuwelier | Ik ben glutenvrij