Zojuist schreef ik over kant-en-klare broodbakmixen. Deze zijn helaas helemaal niet zo gezond. In glutenvrije producten worden veel meelsoorten gebruikt die “leeg” zijn, je lichaam heeft er weinig aan: witte rijst, mais, aardappel en tapioca. Deze gangbare glutenvrije meelsoorten bevatten weinig proteine, vezels, veel koolhydraten, weinig vitamines en mineralen. Veel suiker, vet en calorieen dus.
Maar welke melen zijn wel gezond?
haver, teff, bruine rijst, quinoa, sorghum, gierst, amaranth, bonen, linzen, kikkerwerten, amandelmeel, lijnzaat etc.
De laatste tijd eet ik Haverbrood van Mam’s Mikske. Heerlijk! En gezond.
Maar best een duur broodje: € 4,24 (wel incl. verzendkosten).
Zelf mixen?
Ik heb gister een mam’s broodje kunnen kopen bij de natuurwinkel. Het gewone teff bruine brood. Ben echt onwijs benieuwd 😀
Ja, de meeste broodjes van Mam’s kan je in natuurwinkels e.d. kopen. Maar die haverbroodjes (nog) niet…
Pingback: Zelf broodmix maken | Ik ben glutenvrij
Pingback: lunchtrommel | Ik ben glutenvrij