Glutenfreewebshop: Bruinbroodmix van haver

Lisa's choiche bruinbroodmix 2_resizeIn mei kreeg ik van Glutenfreewebshop een doos met 2 meelpakketten. Gisteren heb ik eindelijk, eindelijk de laatste meelmix geprobeerd: Bruinbroodmix van haver.

Waarom bleef deze meelmix zo lang in de kast staan? Omdat ik weinig brood eet. Omdat er nog een aantal haverbroden van Mam’s Mikske in de vriezer lagen. Omdat Mirthe eigenlijk alleen wit brood eet. Omdat …

Mirthe en ik deden de ingrediënten bij elkaar. Moet er echt 25 gram gist in? Is dat niet veel te veel?
We kneedden het brood. Eerst met de handmixer, toen ook met de hand omdat het meel uit de rand niet mee kwam in het deeg/beslag. Want echt deeg werd het niet (zoals ik gewend ben bij glutenvrij deeg). We kneedden het deeg langer dan de aangegeven 3 minuten. Enerzijds omdat Mirthe nog niet goed kan kneden, anderzijds omdat het na 3 minuten van mij nog niet volledig gemengd was.
Toen moest het brood rijzen. In deze tijd van het jaar hebben wij geen warm plekje in huis: de verwarming staat nog niet aan en ik heb helaas geen oven met rijsstand. Daarom zette ik het blik in een bak met handwarm water. Het deeg rees bijna de pan uit! Het werd 4 keer zo groot!
Helaas, dochterlief heeft er (bij het insmeren met ei) gaatjes in geprikt, waardoor het deeg weer een beetje inzakte. En dat kwam in de oven niet meer goed…
Ondanks dat, werd het een heerlijk broodje!
Goede vulling, lekkere bite, smaak van volkorenbrood. Lekker met kaas, maar ook met chocoladevlokken.
Kortom: Deze meelmix vind ik een zeer welkome aanvulling op mijn favoriete broden

– Dit is een gesponsord bericht. Maar wel geheel mijn eigen mening. Lees hier meer over in mijn blogpost: Reviews en onafhankelijkheid. – 

Lisa's choiche bruinbroodmix 4_resize Lisa's choiche bruinbroodmix 3_resize Lisa's choiche bruinbroodmix 1_resize

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*