Glutenvervanger: Ultratex 3 (vervolg)

Jax hawaibroodjesOp 5 augustus schreef ik over de glutenvervanger Ultratex:
​Als je daar een theelepel van in je deeg gooit, gedraagt het zich bijna als glutenhoudend deeg en breekt het niet zo snel af. Ideaal!

Helaas heb ik nog steeds niet zelf geprobeerd. Maar ik kreeg weer een berichtje van Jacqueline van Jax thermomix recepten. En op haar website plaatste foto's van glutenvrije broodjes die er perfect uit zien! (kijk hier voor de blog Glutenvrije hawaibroodjes – Thermomixrecept)

"Ik heb je eerder al doorgegeven dat ik een pot Ultratex had gekocht, en het is echt heel bijzonder spul. Deeg waaraan je wat Ultratex toevoegt, benadert glutenhoudend deeg. Dat betekent dat je broodjes kan vormen en nog veel meer leuke dingen kan maken. Ik ga binnenkort weer verder experimenteren. Het kost maar 9,50 euro voor een pot van 200 gram en je doet er hartstikke lang mee. Ik heb een link neergezet op mijn blog waar het spul te halen is, en heb gelijk een recept voor glutenvrije hawaibroodjes geblogt en een nieuwe glutenvrije bloemmix. Misschien heb je er iets aan.

Afgelopen week was ik bij Oldenhof. En ja, ze hebben Ultratex 3 ook gewoon in de winkel staan! Scheelt weer verzendkosten.

Ik kocht een pot voor € 9,50 en probeerde meteen die middag bolletjes te bakken.
Maar zoals meestal als ik een experiment doe: Er mislukt iets anders. Het deeg rees niet… En het deeg bleef plakkerig, zoals ik dat van glutenvrij brooddeeg gewend ben.
De bolletjes zijn lekker hoor, maar ik weet niet of ik verschil merk. Volgende keer ga ik 2 versies uitproberen: Een paar bolletjes met Unique Binder en een paar bolletjes zonder.

unique binder

2 antwoorden naar “Glutenvervanger: Ultratex 3 (vervolg)”

  1. Ik probeerde eerder ook de broodrecepten van Nicole Hunn, maar toen ontbrak dit ingrediënt. Ben blij te weten waar ik het krijgen kan zodat ik eens kan kijken of het met deze toevoeging wel lukt. Heb de dure pot met eiwit poeder nog staan, dus dat komt mooi uit. Gelijk een potje besteld…… ik ben benieuwd.

  2. Pingback: Knapperige witte bollen - De Glutenvrije Man

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*