Glutenvervanger: Ultratex 3

Hebben jullie wel eens gehoord van Ultratex 3? Nee, ik ook niet. Het is een glutenvervanger. Het wordt in de VS (volgens zeggen) DE revolutie in glutenvrij bakken genoemd. Meelmix met een paar gram Ultratex benaderd glutenvol deeg bijzonder goed: veerkrachtig, vormbaar en hanteerbaar.

Jacqueline van Jax thermomix recepten stuurde mij een berichtje:

"Ik wil je even doorgeven dat ik (via Glutenfree on a shoestring) Ultratex 3 heb ontdekt. Als je daar een theelepel van in je deeg gooit, gedraagt het zich bijna als glutenhoudend deeg en breekt het niet zo snel af. Ideaal! Ik ga er binnenkort mee aan de slag. Het is te koop bij Kookwinkel.nl voor Eur 9,50. Kookwinkel.nl is van Oldenhof, dus ik neem aan dat je het ook in hun winkels kunt kopen."

Klinkt interessant! Ik ging meteen zoeken op de aangegeven webwinkel. 

Unique Products Binder

"Unique Products Binder is een bind- en verdikkingsmiddel gemaakt uit gemodificeerd tapiocazetmeel. Het poeder is oplosbaar in zowel koude als warme vloeistoffen en is zelf smaakneutraal. Vloeistoffen gebonden met Uniqe Binder krijgen een romige zachte structuur, zonder de slijmerigheid die Xanthaan geeft. Tevens zorgt de binder voor een extra glans."

Bron: Kookwinkel

Ik heb het nog niet uitgeprobeerd. Maar omdat ik de komende tijd ook weinig tijd heb om het uit te proberen, wil ik jullie deze tip niet onthouden.
Ik hoor graag jullie ervaringen!

 

4 antwoorden naar “Glutenvervanger: Ultratex 3”

  1. Klinkt als iets wat ik kan gebruiken om van kokosmelk slagroom te maken! Voor brood bakken heb ik het niet nodig, omdat ik al een goede broodmix heb gevonden. Maar een lekkere zuivelvrije/suikervrije slagroom daarentegen… En ja, ik heb gelezen hoe je met behulp van de koelkast aan kokosslagroom kunt komen, maar ik denk dat er nog een andere manier moet zijn. Alleen werd het met xanthaangom net iets te gommerig.

  2. Kan het je helemaal aanbevelen. De recepten van GF on a Shoestring zijn heel goed, maar …. ook erg ingewikkeld. Echter het gebruik van Ultratex, gemodificeerd tapiocazetmeel (en nee, niet de tapioca is gemodicifeerd, alleen het zetmeel) is echt aan te bevelen, het GF leven wordt er z├│veel makkelijker van!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*