Glutenvrij Brabant (Kaatsheuvel)

Loonse duinenDe tweede week van onze vakantie gaan wij naar Kaatsheuvel.
Ja, het is toeval dat dit naast de Efteling is. Ik was op zoek naar een boerenkamping, naast het bos. Die heb ik gevonden. En ik kreeg ook een heleboel (glutenvrije) tips voor de omgeving.

 

Photo Credit: Anja Disseldorp via Compfight cc

 • Efteling: Voor glutenvrije producten kunt u terecht bij Polles Keuken, Station de Oost, Welkom, Globetrotter, Smulpaap en Steenbok. 
  "Glutenvrij eten is in de Efteling heel erg goed geregeld. Op de achterkant van de plattegrond, die je bij de ingang van het park krijgt, staat aangegeven bij welke eetgelegenheden je terecht kunt voor glutenvrij eten.
  Een laatste tip voor als je de Efteling bezoekt: ze hebben een gratis te downloaden app, waarop je onder andere de actuele wachttijden van de attracties kunt bekijken."

  (Bron: Glutenvrij reizen)
 • Kaatsheuvel: Café RoestelbergStart wandel- en fietsroutes door de Loonse en Drunense duinen. En daar hebben ze ook glutenvrije pannenkoeken!
 • Heusden is zeker een aanrader, naast het feit dat het een heel mooi plaatsje is (vestingstad), zit er ook een heerlijk pannenkoekenrestaurant. De Pannenkoekenbakker heet die. Gewoon bij het bestellen aangeven en ze maken het glutenvrij.
 • Biezenmorteleetcafe 't Gommelen. "Ze hebben gv friet en snacks en de menukaart kunnen ze ook aanpassen. Er is een leuke speeltuin bij."
 • Loon op Zand: Pannenkoeken eten en spelen bij de Financiën.
 • GilzeCafetaria Kom d'r in. Zij hebben 2 kinderen met coeliakie. 
 • AlphenZuid-Afrikaans restaurant Aap
  Het beste kindvriendelijke restaurant in Noord-Brabant. Kinderen vanaf 3 jaar kunnen helemaal losgaan in onze speeljungle. Zo is er een klimtoestel, Playstation en loungehoek met dvd-speler.
 • Den Hout: Koeckers 
  In en om Hèt Pannekoeckershuys kunnen de kids zich heerlijk uitleven! Binnen glijden ze vanuit het restaurant zo de speelgrot in, waar ze o.a. een klimgrot en bioscoop vinden en buiten is er een ruime speeltuin met trampolines, schommels, reuze glijbaan en nog veel meer.

Den Bosch:

​Tenslotte zijn we uitgenodigd voor een glutenvrije High Tea bij De Broederkapel in Veghel. Ik ben erg benieuwd! Zeker na de verhalen van MetZonderGluten, Foodaholic en Glutenfree Guide.

5 antwoorden naar “Glutenvrij Brabant (Kaatsheuvel)”

 1. Kom d'r in en de efteling zijn zeker aanraders! Bij de efteling hebben ze o.a. glutenvrije frikandellen en friet, pannenkoeken, smoothies van la place (in de zomer), jelly beans, lolly's, gedraaide aardappels op een stokje. 🙂 lekker veel keus dus! 

 2. Hi Mirjam, 

  Wat goed weer, zo'n overzicht glutenvrij per stad! Ik heb gisteren bij Ume in Breda gegeten. Een sushi restaurant. Heerlijk! Glutenvrije sojasaus op tafel. Een speciale kaart waarop bij alle gerechten was aangegeven of ik het kon eten of niet; een aantal gerechten kon ik niet eten, andere zonder saus. Personeel goed op de hoogte en zorgvuldig. Een bepaald gerecht werd niet vertrouwd, direct controle in de keuken. Bleek het toch goed 😉

 3. Pingback: Glutenvrij vakantie! | Ik ben glutenvrij

 4. Pingback: #wijbloggenglutenvrij: extra (glutenvrij) verwend worden op vakantie | Ik ben glutenvrij

 5. Pingback: Lijst: Glutenvrij op vakantie | Ik ben glutenvrij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*