Glutenvrij brood, bakken of kopen? #wijbloggenglutenvrij

bakker

Brood, zelf bakken of kopen?
Als je glutenvrij moet eten is de keuze soms niet eenvoudig en zijn er vele afwegingen: beste beschikbaarheid, makkelijker, lekkerder, gezonder, goedkoper?

Hieronder vind je welke broodjes en broden wij de afgelopen weken aten en waarom. Onderaan deze blog vind je links naar de 7 andere bloggers die deze maand mee doen met #wijbloggenglutenvrij.

To eat of not to eat

Ik eet weinig brood. 's Ochtends eet ik havermout (pap of door de yoghurt), 's middags eet ik meestal een restje avondeten, een salade of een soepje.
Zelfs toen ik nog glutenvol mocht eten, at ik liever iets anders dan brood.

Mijn dochter eet wel brood. Ook al heeft ze net zo lief kaas, fruit, crackers, rijstwafels of een eitje.

Wij eten veel verschillende soorten brood. Wat beschikbaar is in de winkel of in mijn voorraadkast. En natuurlijk moet het niet al te duur zijn. Maar vooral: lekker! De afgelopen weken hield ik bij welke broden en broodjes wij aten.

Zelf gebakken: Krentenbollen

glutenvrije-krentenbol

Ik bak regelmatig krentenbollen. Ook mijn oudste dochter zonder coeliakie vind ze heerlijk. Lekkerder dan normale krentenbollen. Deze hierboven ziet er een beetje bleek uit. soms bestrijk ik h'm met ei, ziet er lekkerder uit maar doet niets voor de smaak.
Vers zijn ze natuurlijk het lekkerste. Maar ook na ontdooien zijn ze lekker. Liefs even oppiepen in de magnetron (zijn ze iets zachter en een beetje warm). Maar gewoon 's ochtends in de broodtommel en 's middag ontdooit opeten kan ook.

Mirthe krijgt vaak een krentebol in haar lunchtrommeltje. En ook ik neem regelmatig een kleintje mee als tussendoortje.

Zelf gebakken: brood

glutenvrij-brood

Mirthe eet (als ze thuis luncht) vaak een tosti. Daar zijn gewoon sneetjes brood voor nodig. Soms koop ik het kant-en-klaar, soms bak ik het zelf.

Dit pak kreeg ik van mijn tante. Ik maakte het in de oven, volgens het recept op de verpakking. Het was lekker! Beiden aten we 4 boterhammen met alleen boter toen het brood net uit de oven kwam. De rest van het brood ligt nu als tosti-brood in de vriezer.

Zelf gekocht: Genius bruin

De bruine bolletjes van Genius is 1 van mijn favoriete brood. Helaas is deze bij onze AH niet meer te krijgen.
Daarom kocht ik Genius bruin brood. Voor in de lunchtrommel voor Mirthe en voor de tosti's.

Zelf gekocht: Glutenvrij klein brood olijven

glutenvrij-klein-brood-olijven

Dit brood krijg ik altijd als we een lunchbijeenkomst op mijn werk hebben. Ik vind het erg lekker.
Toen ik laatst bij de Sligro was, zag ik het liggen en nam ik een pak mee.
Mirthe vond het helaas niet lekker. Waarschijnlijk door de stukjes olijven. Hopelijk vind ze het 'glutenvrij klein brood noten rozijnen' wel lekker. Die ga ik binnenkort een keer kopen.
– De broodjes zijn ook te koop bij 't Stoepje –

Zelf gemaakt: kerststol

glutenvrije-kerststol

Zo af en toe maak ik luxe broodjes. Voor kerst maakte ik kerststolletjes, volgens het recept van Jeandrine. Mmmm!

Zelf gekocht: Bon matin broodjes

bon matin broodjes

En ten slotte, Mirthe haar favoriet.
Ik vind ze te zoet, maar zij eet ze liefst elke dag. Mag niet van mij, ik wil graag een wat voedzamer brood…

Meer broodtips

Wie doen er vandaag nog meer mee met #wijbloggenglutenvrij?

Deze vind je misschien ook interessant

Één reactie op “Glutenvrij brood, bakken of kopen? #wijbloggenglutenvrij

  1. Ja, die Bon matin broodjes zijn ook de favoriet van mijn dochter. Zij noemt ze bananenbroodjes (vanwege de vorm, denk ik)
    Verder eet zij het meerzadenbrood en fruitbrood van Genius, dat vind ze wel okay.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *