Glutenvrij logo

glutenvrij-logo-kruisEen paar weken geleden kreeg ik een email van de Nederlanse Coeliakie Vereniging: "Ik zou nog even contact met je opnemen over het voeren van het GV logo op je twitter (FB?) profiel. Het is namelijk het logo van de NCV zelf waarvoor wij toestemming hebben om het te gebruiken van Coeliac UK die eigenaar is van dit internationale logo. Dus mag eigenlijk niet.. Excuses voor de formaliteit, maar het beschermen van ons logo is belangrijk voor ons ;-)."

Ik wist dat het logo beschermd is. Ik vind het ook erg belangrijk dat het logo alleen op gecertificeerde producten (en websites) staat. Daarom heb ik ook bewust het veranderd: Het c-tje weggehaald en het een andere kleur gegeven. Maar nee, in een andere kleur mag niet. En het ctje weghalen is het copyright teken weghalen wat juridisch kan worden uitgelegd uitgelegd als doelbewuste inbreuk….  Gelukkig snapt de NCV heel goed dat dit hier niet het geval is. Maar ze vinden het wel erg fijn als ik een ander teken ga gebruiken.

– Gelukkig had de NCV in datzelfde mailtje ook nog heel erg goed nieuws. – 

Een ander logo… Ik ben geen teken- of ontwerpwonder. Ik heb nog iemand anders gevraagd om iets voor mij te maken. Maar uiteindelijk ben ik toch maar zelf aan de slag gegaan. Zie hier het resultaat!

 

logo nieuw

2 antwoorden naar “Glutenvrij logo”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*