Glutenvrij uit eten

Erik werkt sinds kort als kok in Bistro ’t Kannetje. Al zijn eerste dag werd er om een glutenvrije maaltijd gevraagd. De chef kok van dat moment zei:
Dit is glutenvrij, het bevat geen bloem.
Tja, glutenvrij houdt wel iets meer in. Zie ook de horeca richtlijn van de Nederlandse Coeliakievereniging

Dit restaurant zit altijd vol. Gemiddeld serveren ze zo’n 200 maaltijden per avond. Spits, waarin het moeilijk is om kruisbestuiving te voorkomen. Als ze het al zouden willen…

Mijns inziens kan je glutenvrij eten in restaurants verdelen in 3 categorieën:
1. Hier kan je niet (veilig) glutenvrij eten. Ofwel omdat ze niet goed op de hoogte zijn van het glutenvrije dieet, ofwel omdat ze hier geen zin in hebben.
2. Hier kan je (karig) glutenvrij eten. De kok laat alles weg waar enigszins gluten in kunnen zitten. Hier krijg je een kaal stukje vlees met een beetje groentes. Vaak geen aardappeltjes of frietjes, want die worden gebakken in olie waar ook de schnitzel of kroket in wordt gebakken.
3. Hier kan je goed glutenvrij eten! Hier kan je (nagenoeg) alles van de kaart kiezen en het wordt het keurig glutenvrij bereid.

Tenslotte nog wat tips in die laatste categorie:
Restaurant en wijnbar Merlot
Theeschenkerij Someting Else
Tante Jet aan de Maas

Deze vind je misschien ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *