Glutenvrije granen – Quinoa

Rijst, maïs, gierst, haver*, boekweit, teff, amarant, quinoa en sorghum zijn glutenvrij.

Rijst en mais kent iedereen. Maar die andere?
Ik kwam een leuke opsomming tegen van deze ‘onbekende’ granen. Hierbij en in de volgende blogs:

Quinoa

  • Spreek uit als kienwa
  • Ganzevoet
  • De naam komt uit het Quechua (de taal van de Inca’s) en betekend ‘het moedergraan’ of ‘supergraan’.
  • Quinoa-zaad is bedekt met een giftige, bittere stof: Saponin. Quinoa zaad moet daarom voor gebruik altijd grondig gespoeld worden
  • Voedzaam: rijk aan eiwit, calcium, ijzer, caroteen (anti-oxidant)

Deze vind je misschien ook interessant

2 reacties op “Glutenvrije granen – Quinoa

  1. Pingback: gezond glutenvrij eten | Ik ben glutenvrij

  2. Pingback: International Year of the Quinoa | Ik ben glutenvrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *