Glutenvrije markt Assen

vd Valk AssenNee, Assen is voor ons niet om de hoek. Het is voor ons precies anderhalf uur rijden.
Maar mijn vriendin woont daar om de hoek, en nog een uurtje verder rijden en dan zijn we bij mijn oma. We konden het dus mooi combineren.

Sinds ik weet dat ik coeliakie heb, ga ik bijna elk jaar naar de Nederlandse coeliakiedag met glutenvrije markt. Eerst in Ede, nu wordt het in Vianen georganiseerd. Daar is het meestal verschrikkelijk druk!
Wat een verschil met de glutenvrije markt Assen! Waar je in Vianen haast geen stap kan zetten, waren in Assen de gangpaden leeg. In alle rust konden mijn meisjes en ik rondkijken, proeven en praten met de verkopers.

Alhoewel… Dat laatste viel een beetje tegen. Er liepen zwarte Pieten rond. Hardstikke leuk natuurlijk, maar Mirthe vond het een beetje eng. Daarnaast waren sommige tafels te hoog voor haar en kon ze niet alles zien. Daarom vond ze het eigenlijk niet zo leuk.

 

Wat wel een groot voordeel is van met kinderen rondlopen, is dat we extra veel kregen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En natuurlijk heel veel pepernoten! Daarnaast nog grote brokken speculaas en ze mochten een zakje vullen met koekjes om in de auto op te eten. Mmm!

Het nadeel van met kinderen rondlopen, is dat ik niet uitgebreid kan praten met de verkopers. Ik herkende ook helemaal niemand, behalve Lies en de dames van Glutenfreewebshop. Het is toch een andere regio ;-).

Ook zag ik weinig nieuwe dingen. En aangezien de kasten thuis nog vol zijn, heb ik niet echt veel gekocht. Voor de onderstaande artikelen heb ik totaal ongeveer 30 euro uitgegeven:
Tagiatelle van boekweit en Cannelloni van Glutenfreewebshop, Wraps van Schar, Cerials Little Rosies (lees mijn blog hierover), Vinaigrette framboos van Smaakgeheimen, crackertjes van Schar, roze koeken van I am Glutenfree en speculaaspoppen van Le Poole.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tenslotte hebben mijn meisjes zich nog vermaakt op het springkussen, terwijl ik genoot van een heerlijk broodje kroket!

2014-11-22 13.14.11_resize


 

3 antwoorden naar “Glutenvrije markt Assen”

  1. Waarschijnlijk hebben we elkaar daarom niet gezien want toen wij er waren was het heel druk. Allemaal rimpelsauriers etc. Wij hebben meer gekocht omdat de kast thuis weer redelijk leeg was. 

  2. De volgende keer neem ik denk ik de meiden ook maar mee, wij hebben wel geteld 1 tasje van schar gekregen waar 1 speculaasdoosje en 1 brood in zat, ook fijn maar wel een groot verschil! Helaas is het te druk voor mijn dochter met autisme en coeliakie, zij kan die prikkels niet handelen. Er waren inderdaad weinig nieuwe producten en het was rustiger als vorig jaar had ik het idee. Is Vianen echt zo druk? Is daar wel meer te krijgen of niet? Is 2,5uur rijden maar overweeg het wel.

    • Vianen is veeeeel drukker.
      Daar is het schuivelen langs de kraampjes. Ik denk dat daar wel meer kraampjes zijn, maar ik kan het niet echt goed overzien. Het grote voordeel van Vianen is dat er ook lezingen worden gehouden, en het puberforum. Daarom ga ik er (voorlopig) alleen heen: Mijn kids zijn nog te jong om lezingen bij te wonen en ik vind het machtig interessant!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*